Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometri cu pin de loudness ptr. amiplificatoare

Vizitator cartof

Postări Recomandate

Vizitator cartof

pe unde se mai gasesc chestii d'astea. am la depanat o statie superba al carei pot. de volum haraie. asta n-ar fi o problema, dar nu gasesc unul cu priza ptr. loudness si e pacat sa renunt la efectul ala de dragul potentiometrului.aveti idei ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vale

1

• sosoi

1

• Silviu Sprinceana

1

pe unde se mai gasesc chestii d'astea. am la depanat o statie superba al carei pot. de volum haraie. asta n-ar fi o problema, dar nu gasesc unul cu priza ptr. loudness si e pacat sa renunt la efectul ala de dragul potentiometrului.aveti idei ?

Poti fi ceva mai explicit? Ce valuare are acel potentiometru? Eu unu nu prea am inteles cum e cu priza ptr. loudness de care zici tu. :( :(
Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Pentru a monta circuitul de loudness (sau controlul fiziologic al volumului, cum am mai vazut scris prin carti), potentiometrul trebuie sa aiba in afara de cei trei pini, un al patrulea, care este o priza la 2KOhm, sa zicem. Pe priza se monteaza acest circuit. Si eu caut de mult potentiometri din acestia, dar nu am gasit. Dupa urechea mea se aude mai bine cu loudness... adica nu mai simt nevoia la volume mici sa dau bassu mai tare :wink:

Link spre comentariu

s-ar putea sa aiba la conex... vezi ca au pagina pe net. cauta cu google ca nici eu nu o stiu pe dinafara... te avertizez insa ca o sa fie destul de scumpe...

Link spre comentariu

Dac astepti sa gasesti potentiometre cu priza intermediara, inseamna ca n-ai aflat ca toata treaba aia, se poate inlocui cu un intrerupator ON-OFF, care introduce in circuit dupa potentiometrul de volum o valoare rezistiva prestabilita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări