Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre miezurile de ferita

Vizitator ViorelX

Postări Recomandate

Vizitator ViorelX

Salutari!Experimentez si eu surse in comutatie, dar nu de puteri gigantice, ci doar de zeci de W.O problema principala este gasirea miezului de ferita. Dupa multe cautari, am descoperit si eu ca se gasesc la Comet Electronics, unul din f putinele magazine din Romania unde se gaseste asa ceva.Mi-am cumparat de acolo cateva toruri mici (pana la 31mm diam) din materiale K2006 si K10000 si am inceput sa fac experimentari. Am constatat ca nu-s potrivite. Apar pierderi mari. Obtineam doar 4-5W cu randament de 50%. Am studiat si am ajuns la concluzia ca torurile astea de fapt nici nu-s potrivite pt convertor. Se satureaza usor, la o solenatie redusa. Trebuie sa fie dintr-un material cu permeabilitate cat mai mica (pulberi de fier) sau trebuie practicat un intrefier (air-gap). Materialul K2006 ar fi f bun, dar trebuie intrefier. Exista si toruri cu intrefier, dar n-am gasit nicaieri. Altminteri, se mai pot folosi miezuri in forma de E sau oala, cu intrefier. Altfel nu vad cum sa pui la convertor toruri din astea intregi din material K2006 (cu atat mai putin K10000, care are permeabilitate imensa).Torurile cu pricina ar fi f bune pt filtre de mod comun.Aici voi ziceti ca ati folosit pt convertoarele voastre de putere gigantica toruri de R80, luate tot de la Comet. Pai sunt tot din material K2006. Cum asa? Fara intrefier nu se poate obtine putere. Asta nu inteleg.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator ViorelX

Il rog pe administrator sa stearga acest topic, fiindca nu aveam intentia sa deschid un topic nou, ci am vrut sa postez ca raspuns la topicul "convertoare dc-dc de mare putere". Am mutat deja postul unde trebuie. Imi cer scuze pt greseala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări