remus68 Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 placa cu cablajul se freac? cu ?mirghel fin, apoi se d? cu sacîz diluat în alcool , apoi se cositore?te.Nu de mult timp, am "descoperit" o formula care pina acum a dat rezultate : dupa ce placa este frecata cu smirghel foarte fin si stearsa bine de praful rezultat, se acopera cu o solutie de acetona (dizolvant pentru lac de unghii) in care s-a dizolvat aspirina (clasica , netamponata). Dupa evaporarea acetonei (aproximativ 1 minut) se trece la cositorirea traseelor de cupru, utilizind un ciocan de lipit (35W) cu virful lat. Dupa intinderea uniforma a cositorului, sterg placa cu un tampon de vata imbibat cu acetona curata si dupa aceea o spal cu apa calda si sapun, frecind-o cu o perie mica. Utilizez cositor recuperat dupa placi dezmembrate si deoarece nu contine acel flux in interior (ca fludorul) placa ramine cu un aspect curat. Aspirina (o pastila) o pisez si o dizolv intr-un dop de PET, in care am pus acetona pina la jumatate. Pentru acoperirea placii cu solutie , utilizez o pensula de pictura. Gaurile care se acopera cu stratul subtire de cositor, se refac cu ajutorul unui ac de siguranta ( e suficient sa se intepe cu virful lui in dreptul gaurii, dispre fata placata). Evitati sa aspirati in plamini, fumul rezultat in timpul operatiei de lipire ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 aspirina e acid acetilsalilicilic si are efct coroziv in timp la fel ca si pasta decapanta Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 E cancerigen? ptr aparatul respirator. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 eu folosesc sacaz amestecat cu alcool izopropilic. lichidul rezultat il tin intr-o sticluta de Olinth. si il pulverizez direct pe placuta dupa ce o curat dupa corodat. se intinde fludorul cu o viteza..... si mananc foarte putin fludor Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 eu folosesc sacaz amestecat cu alcool izopropilic. lichidul rezultat il tin intr-o sticluta de Olinth. si il pulverizez direct pe placuta dupa ce o curat dupa corodat. se intinde fludorul cu o viteza..... si mananc foarte putin fludorSe mai poate incerca si "STANAREA" traseelor dupa ce s-au corodat si gaurit,cu pasta ROSOL 3 [27 RON/250grame,vezi search cu GOGU].Fludorul adera Super,FARA probleme,la cablaj. Dupa aceea,daca se doreste se poate da un strat de sacaz dizolvat in acetona,diluant,etc in functie de ce are fiecare la indemana pe acasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum