papyreloaded Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 Deci gaura o dau cu burghiu de 2.4 sau 2.5 si dupa bag tarod de 3 pentru surub metric 3?Ar fi o problema, eu nu am gasit tarod nici la tme nici la conex. N-am cautat bine sau chiar nu au? Unde as putea gasi?Am de gand sa folosesc bormasina cu tarodul daca este posibil. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 real ar fi pt M5 - 4,1 M4 - 3,2Oarecum se rotunjesc, in comert se gasesc mai usor 4,2; 3,5 etc Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Am de gand sa folosesc bormasina cu tarodul daca este posibil.Nu-l folosi cu bormasina, ca il rupi sau razi filetul daca e gaura infundata. De filetat se fileteaza cu mana. Tarozi se gasesc pe la magazine gen bricostore. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 real ar fi pt M5 - 4,1 M4 - 3,2Oarecum se rotunjesc, in comert se gasesc mai usor 4,2; 3,5 etcasa o fi , eu sunt oarecum mai norocos am primit seturi de tarozi cu tot cu spiralul aferent Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 Atunci se impune o vizita la brico in zilele ce urmeaza Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Atunci se impune o vizita la brico in zilele ce urmeaza Uitasem, eu am sudat pur si simplu tarodul de 3 in virful unei surubelnite si asa tarodez.... Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Atunci se impune o vizita la brico in zilele ce urmeaza Uitasem, eu am sudat pur si simplu tarodul de 3 in virful unei surubelnite si asa tarodez.... CUM DOAMNE IARTA-MA AI REUSIT SA IL SUDEZI FIX PE CENTRU? Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 CUM DOAMNE IARTA-MA AI REUSIT SA IL SUDEZI FIX PE CENTRU?Nu e greu de loc, pe un cornier etc, de fapt nu trebuie chiar 100% centrat, mina mea nu prea are turatie mare asa ca merge... Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 mai bine sudezi perpendicular cu tarodul o bucata de fier beton, iese un T si asa poti lucra lejer.cata discutia despre un amarat de filet in aluminiu, oricum pana la urma ii va pune o piulita Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 mai bine sudezi perpendicular cu tarodul o bucata de fier beton, iese un T si asa poti lucra lejer.cata discutia despre un amarat de filet in aluminiu, oricum pana la urma ii va pune o piulita E o solutie si asta dar nu buna, daca il sudezi in prelungirea unei surubelnite ai un miner "ergonomic" de care poti invirti , in plus sint locuri unde nu poti taroda cu un tarod in T ca sa nu mai vorbim ca sint deasemenea situatii cind nu poti pune o piulta, o gaura infundata de exemplu, deci orice discutie e bine venita chiar daca e "inutila" ca aceasta Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 Deci gaura o dau cu burghiu de 2.4 sau 2.5 si dupa bag tarod de 3 pentru surub metric 3?Ar fi o problema, eu nu am gasit tarod nici la tme nici la conex. N-am cautat bine sau chiar nu au? Unde as putea gasi?Am de gand sa folosesc bormasina cu tarodul daca este posibil.Nu fa asa ceva, nu prea ai nici o sansa sa faci un filet de diametru acesta in modul asta. Oricum si cu ajutorul pot-tarodului o sa il rupi foarte usor, asa ca pentru inceput comanda mai multe bucati, si vezi sa fie de calitate, ca altfel ti se rupe in gaura si nu mai ai nici o sansa sa scoti bucata ramasa acolo.Si fi foarte atent cand faci operatia asta, cat si cea de gaurire. La gaurire daca ai un burghiu cu lungime mare, s-ar putea sa valseze si sa iti faca o gaura mai mare, cel putin in prima parte a gauri, daca ti se intampla asta, filetul din zona aceea va fi foarte stab, sau nu.La filetare, dai o spira, 2 inainte si 1-2 inapoi, sa simti la mana ca merge 'usor' , daca nu esti atent si te grabesti nerepectand pasi, o sa ti se blocheze, fara sa il mai poti da inapoi, in cazul acesta ai sanse mari sa il rupi in gaura respectiva.Pentru surub M4 gaura trebuie sa fie de 3.2 cum s-a mai spus pe aici, dar acum depinde si de lungimea care vrei sa o filetezi si de ce anume o sa stranga surubul respcetiv, daca lungimea filetului va fi mare, sau nu ai nevoie de o forta de stangere mare, folosesti 3.5. In caz contar 3.2 si atentie sporita la filetare.Succes Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 iar daca il rupi , in gaura si nu mai ai cu ce sa-l prinzi pt desfacere , ai dat de drak .....am patit asa ceva si l-am scos dand o alta gaura fix in marginea celeilalte cu un burghiu mai mic si apoi l-am batut afara cu un dorn subtire si ciocan ....e drept a rupt tot filetul pana ce l-am scos si apoi am fost nevoit sa folosesc prezon (surub cu ambete capete filet ).. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 am tarodat si pana la 500 de gauri pe zi, pt aluminiu nu trebuie nici un ulei mai ales ca e vb doar de o ngaura. mai nou tarozii sunt universali si numai e nevoie de cei trei de care vorbeai. eu acuma folosesc alta metoda gauresc inainte si tarodul il prind autofiletanta pe care o reglez (ambreiajul) la 10 -13, merge brici un mic filmulet cu ce ziceam View My Video Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 ..ai ceva viteza... Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 pai trebuie ca sunt multe de dat , iar daca se rupe nu e nici o problema ca se schimba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum