Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cablaj

papyreloaded

Postări Recomandate

Deci gaura o dau cu burghiu de 2.4 sau 2.5 si dupa bag tarod de 3 pentru surub metric 3?Ar fi o problema, eu nu am gasit tarod nici la tme nici la conex. :rade: N-am cautat bine sau chiar nu au? Unde as putea gasi?Am de gand sa folosesc bormasina cu tarodul daca este posibil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

10

• papyreloaded

10

• nickrvl

5

• Stefan

4

Top autori în acest subiect

Am de gand sa folosesc bormasina cu tarodul daca este posibil.

Nu-l folosi cu bormasina, ca il rupi sau razi filetul daca e gaura infundata. De filetat se fileteaza cu mana. Tarozi se gasesc pe la magazine gen bricostore.
Link spre comentariu

real ar fi pt M5 - 4,1 M4 - 3,2

Oarecum se rotunjesc, in comert se gasesc mai usor 4,2; 3,5 etc
asa o fi , eu sunt oarecum mai norocos am primit seturi de tarozi cu tot cu spiralul aferent
Link spre comentariu

Atunci se impune o vizita la brico in zilele ce urmeaza :da

Uitasem, eu am sudat pur si simplu tarodul de 3 in virful unei surubelnite si asa tarodez....
:speriat CUM DOAMNE IARTA-MA AI REUSIT SA IL SUDEZI FIX PE CENTRU?
Link spre comentariu

CUM DOAMNE IARTA-MA AI REUSIT SA IL SUDEZI FIX PE CENTRU?

Nu e greu de loc, pe un cornier etc, de fapt nu trebuie chiar 100% centrat, mina mea nu prea are turatie mare :rade: asa ca merge...
Link spre comentariu

mai bine sudezi perpendicular cu tarodul o bucata de fier beton, iese un T si asa poti lucra lejer.cata discutia despre un amarat de filet in aluminiu, oricum pana la urma ii va pune o piulita :rade:

Link spre comentariu

mai bine sudezi perpendicular cu tarodul o bucata de fier beton, iese un T si asa poti lucra lejer.cata discutia despre un amarat de filet in aluminiu, oricum pana la urma ii va pune o piulita :rade:

E o solutie si asta dar nu buna, daca il sudezi in prelungirea unei surubelnite ai un miner "ergonomic" de care poti invirti , in plus sint locuri unde nu poti taroda cu un tarod in T ca sa nu mai vorbim ca sint deasemenea situatii cind nu poti pune o piulta, o gaura infundata de exemplu, deci orice discutie e bine venita chiar daca e "inutila" ca aceasta
Link spre comentariu

Deci gaura o dau cu burghiu de 2.4 sau 2.5 si dupa bag tarod de 3 pentru surub metric 3?Ar fi o problema, eu nu am gasit tarod nici la tme nici la conex. :rade: N-am cautat bine sau chiar nu au? Unde as putea gasi?Am de gand sa folosesc bormasina cu tarodul daca este posibil.

Nu fa asa ceva, nu prea ai nici o sansa sa faci un filet de diametru acesta in modul asta. Oricum si cu ajutorul pot-tarodului o sa il rupi foarte usor, asa ca pentru inceput comanda mai multe bucati, si vezi sa fie de calitate, ca altfel ti se rupe in gaura si nu mai ai nici o sansa sa scoti bucata ramasa acolo.Si fi foarte atent cand faci operatia asta, cat si cea de gaurire. La gaurire daca ai un burghiu cu lungime mare, s-ar putea sa valseze si sa iti faca o gaura mai mare, cel putin in prima parte a gauri, daca ti se intampla asta, filetul din zona aceea va fi foarte stab, sau nu.La filetare, dai o spira, 2 inainte si 1-2 inapoi, sa simti la mana ca merge 'usor' , daca nu esti atent si te grabesti nerepectand pasi, o sa ti se blocheze, fara sa il mai poti da inapoi, in cazul acesta ai sanse mari sa il rupi in gaura respectiva.Pentru surub M4 gaura trebuie sa fie de 3.2 cum s-a mai spus pe aici, dar acum depinde si de lungimea care vrei sa o filetezi si de ce anume o sa stranga surubul respcetiv, daca lungimea filetului va fi mare, sau nu ai nevoie de o forta de stangere mare, folosesti 3.5. In caz contar 3.2 si atentie sporita la filetare.Succes
Link spre comentariu

iar daca il rupi , in gaura si nu mai ai cu ce sa-l prinzi pt desfacere , ai dat de drak .....am patit asa ceva si l-am scos dand o alta gaura fix in marginea celeilalte cu un burghiu mai mic si apoi l-am batut afara cu un dorn subtire si ciocan ....e drept a rupt tot filetul pana ce l-am scos si apoi am fost nevoit sa folosesc prezon (surub cu ambete capete filet )..

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

am tarodat si pana la 500 de gauri pe zi, pt aluminiu nu trebuie nici un ulei mai ales ca e vb doar de o ngaura. mai nou tarozii sunt universali si numai e nevoie de cei trei de care vorbeai. eu acuma folosesc alta metoda gauresc inainte si tarodul il prind autofiletanta pe care o reglez (ambreiajul) la 10 -13, merge brici

un mic filmulet cu ce ziceam

View My Video

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări