papyreloaded Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 papyreloaded folosesti cumva la lipit si pasta decapanta? pt ca nu e recomandata delocNu, lipesc fara sa dau cu nimic pe cablaj si apoi dau cu sacaz.Nu ma descurc sa cositoresc, incalzesc prea mult componentele pana sa reusesc sa fac ceva. Cred ca o sa raman la sacaz :cry: Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 asa am patit si eu, dar asta sa facut urat dupa vreo 5 minute dupa ce l-am scos din clorura ferica si l-am curatat de tonerciudat e ca am facut 2 cablaje identice si numai unul singur s-a oxidat asa Link spre comentariu
papyreloaded Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 asa am patit si eu, dar asta sa facut urat dupa vreo 5 minute dupa ce l-am scos din clorura ferica si l-am curatat de tonerciudat e ca am facut 2 cablaje identice si numai unul singur s-a oxidat asaE posibil sa fi ramas clorura ferica pe cablaj care continua sa oxideze cuprul?Eu le-am spalat bine, le-am tinut cam 3 minute la jet puternic de apa si apoi le-am mai spalat cu un burete.Chiar e normal sa inceapa sa se inchida la culoare dupa 1 zi de la realizare? Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 oricum nu toate cablajele sunt de aceeasi calitate, am observat ca unele se "oxideaza" mult prea repede.am de cateva luni un spray cu lac protector dar nu prea imi vine sa "manjesc" cablajul, nu stiu cum se comporta la refacera lipiturilor.la cositorire folosesc doar letconul, la o temperatura mai mare fata de cea normala de lipire, cat mai mult sacaz diluat in alcool izopropilic si nu se cositoreste cu piesele deja plantate !!!singurul dezavantaj intalnit pana acum: prapadesc o cantitate foarte mare de fludor, si daca era fludor desat gros parca nu imi parea asa rau dar ala subtire cu temperatura joasa de topire e de 3 ori mai scump :cry: Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 cablajele mele erau din aceeasi placa pe care am taiat-o in 2 nu cred ca era de vina cablajul Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 tix / cif cu granule parca sunt special realizate pentru cablaje uite aici cel mai bun exemplu, pe margine cablajul nu a fost protejat si acum dupa cateva luni arata ff urat. cablajul nu este comercial, asa ca nu ma stresez prea mult cu aspectul. Din poza am observat ca ai realizat sursa de alimentare reglabila de la electronics-lab . Este functionala? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 cablajele mele erau din aceeasi placa pe care am taiat-o in 2 nu cred ca era de vina cablajulSacazul dizolvat in alcool se usuca mai greu,in schimb cel diluat in acetona se usuca aproape instantaneu,si in felul asta alcoolul poate fi folosit mai aproape de destinatia lui dupa ce se spala placa,se da cu tix,cum se spunea mai inainte,sau smirghel fin(granulatie 400,600),dupa care cu un colt de la o carpa din bumbac inmuiat in solutia de sacaz se sterge placa...nu mai ai treaba nici dupa 10 ani cu schimbarea de culoare a cuprului.Merge si cu pensonul,e chiar mai elegant,da tre' sa-l cureti mereu dupa folosire,asa bucatica de carpa o arunci si gata. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 tix / cif cu granule parca sunt ...Din poza am observat ca ai realizat sursa de alimentare reglabila de la electronics-lab . Este functionala?nu numai eu am realizat sursa. chiar exista pe forum un subict unde se discuta numai despre aceasta sursa .si DA, functioneaza foarte bine - pacat ca nu are o carcasa pe masura. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 http://image-bits.ro/view.php?image=21996 Pana la urma am reusit sa cositoresc si sunt multumit de ce a iesit. LE: ca tot veni vorba, cum as putea sa dau gauri in radiator pentru un surub de 2.9? Stiu ca merge si cu tarod si cu burghiu, dar nu stiu ce dimensiuni Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Surub de 2,9? Poate surub metric 3. Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 cum as putea sa dau gauri in radiator pentru un surub de 2.9? Stiu ca merge si cu tarod si cu burghiu, dar nu stiu ce dimensiuniSurubul este metric 3;daca vrei sa prinzi cu surub si piulita gauresti cu burghiu de 3mm.Daca prinzi numai cu surub care sa se infileteze in radiator , trebuie sa filetezi cu tarod de 3mm(sunt 2 sau 3 tarozi la serie)Gaura o dai cu burghiu de 2,4mm .Burghiul trebuie sa fie corect ascutit (eventual nou) si bine centrat!!Filetarea o faci cu tarodul nr I ,apoi II si III ,trebuie sa fosesti ulei de motor sau de mecanisme fine pentru ungerea si racirea tarodului (doua trei picaturi ),altfel tarodul se rupe!Filetarea o faci prin rotirea (in sensul acelor de ceasornic sau de la stanga la dreapta) a tarodului cu 90-100 grade ,apoi 60 - 90 grade invers pentru a se rupe aschiile(se simte la mana ,m-am referit la filetarea manuala cu porttarod)! Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Eu de foarte mult timp folosesc burghiu de 2.5mm si tarod de 3mm, nu 3 tipuri de tarozi, unul singur cu care filetez cu ajutorul portarodului, de cele mai multe ori fara nici un fel de ungere Si de fiecare data mi-a iesit un filet perfect. Tarozii sunt straini, ii am dintr-o fabrica care se ocupa cu prelucratul metalelor. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 cum as putea sa dau gauri in radiator pentru un surub de 2.9? Stiu ca merge si cu tarod si cu burghiu, dar nu stiu ce dimensiuniSurubul este metric 3;daca vrei sa prinzi cu surub si piulita gauresti cu burghiu de 3mm.Daca prinzi numai cu surub care sa se infileteze in radiator , trebuie sa filetezi cu tarod de 3mm(sunt 2 sau 3 tarozi la serie)Gaura o dai cu burghiu de 2,4mm .Burghiul trebuie sa fie corect ascutit (eventual nou) si bine centrat!!Filetarea o faci cu tarodul nr I ,apoi II si III ,trebuie sa fosesti ulei de motor sau de mecanisme fine pentru ungerea si racirea tarodului (doua trei picaturi ),altfel tarodul se rupe!Filetarea o faci prin rotirea (in sensul acelor de ceasornic sau de la stanga la dreapta) a tarodului cu 90-100 grade ,apoi 60 - 90 grade invers pentru a se rupe aschiile(se simte la mana ,m-am referit la filetarea manuala cu porttarod)!am tarodat si pana la 500 de gauri pe zi, pt aluminiu nu trebuie nici un ulei mai ales ca e vb doar de o ngaura. mai nou tarozii sunt universali si numai e nevoie de cei trei de care vorbeai. eu acuma folosesc alta metoda gauresc inainte si tarodul il prind autofiletanta pe care o reglez (ambreiajul) la 10 -13, merge brici Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 ca tot veni vorba, cum as putea sa dau gauri in radiator pentru un surub de 2.9? Stiu ca merge si cu tarod si cu burghiu, dar nu stiu ce dimensiuni Ar fi o metoda de calcul rapida, inmultesti metricul cu 8 si mai adaugi o zecime sau doua, asa afli cu cit gauresti, asta e valabil pina la metric 10 de aici in sus scazi o zecime, cel putin eu asa fac si merge garantat.Exemplu pentru metric 5, burghiu de 4,2 pentru metric 4, burghiu de 3,5, pentru metric 8, burghiu de 6,5 si asa mai departe.La gaurirea in aluminiu sint totusi unele probleme cu burghiul care are tendinta de a se bloca in gaura din cauza spanului moale si asa se rupe, am rezolvat problema inmuind burghiul in vaselina. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 real ar fi pt M5 - 4,1 M4 - 3,2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum