Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cablaj

papyreloaded

Postări Recomandate

Am observat la toate cele cateva cablaje pe care le-am facut pana acum ca incep sa se inchida la culoare la scurt timp dupa ce au fost realizate, din chimia pe care o stiu eu se oxideaza.De ce? Fenomenul continua si dupa ce le dau cu sacaz diluat in diluant pentru vopsea.Unul a devenit chiar maro. Mentionez ca le spal bine dupa ce le scot de la corodat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

10

• papyreloaded

10

• nickrvl

5

• Stefan

4

Top autori în acest subiect

Adica sa acoperi traseele cu fludor? Am incercat sa fac asta insa fludorul nu vrea sa se intinda, sau nu stiu eu cum trebuie sa procedez.

Link spre comentariu

Se întinde foarte bine, eu îl las destul de gros, cred c? are ?i juma' de milimetru cîteodat?. Dup? ce scot pl?cu?a de la corodat, o cur?? cu tix, plantez componentele ?i pe urm? pur ?i simplu dau pe trasee cu ciocanul de lipit ?i cu fludor cu flux încorporat. Rar de tot folosesc flux, cel din fludor e arhisuficient pentru cablaje.

Link spre comentariu

dilueaza sacaz cu diluant si da cu pensula pe ele

Poti folosi si alcool tehnic in care sa dizolvi sacaz ,lipiturile se fac mai usor si poti acoperi si traseele mai usor cu fludor (adera foarte bine ).
Link spre comentariu

Functioneaza foarte foarte bine, si nu oxideaza in timp daca le dai cu sacaz dizolvat in diluant, sau alcool izopropilic. Chestia este ca trebuie sa dai un strat uniform si destul de "gros" sa ramana. Poate ai facut solutia de sacaz si diluant prea slaba( adica ai pus prea mult diluant).Eu fac solutie intr-un ciocanel de sirop de tuse, amestec sacaz pisat cu alcool pana vad ca are concentratia optima, in felul asta am solutie pentru cativa ani, se pastreaza foarte bine inchisa ermetic.Cat despre aplicare , este foarte simpla si eficienta metoda mea: iau o surubelnita mica si ii acopar varful cu vata, apoi il inmoi in solutie si dau frumos pe cablaj, daca este nevoie aplic 2 starturi. Nu ramane absolut nici o urma, sau peri de la vata si nu este nevoie sa acoperi traseele cu fludor. Mie personal acoperirea cu fludor nu imi surade deloc, nu imi place cum arata placa dupa.

Link spre comentariu

sacazul diluat eu il dau cu o pensula pt desen (acuarela) . ramane destul de unifrom, dau un singur strat. daca e prea diluat dyreaza mai mult pana se usuca

Link spre comentariu

Am reusit sa cositoresc ceva pana la urma insa a iesit urat si nu am putut da decat in strat gros :nebunrau: Deci sa inteleg ca e normal pentru cupru sa se oxideze asa de repede? E bine sa dau cu sacaz cat mai repede dupa ce am terminat de realizat cablajul?Nu am dat cu sacaz pe cablaje la mai putin de 2 zile de la realizare si cand am dat piesele erau deja lipite si cuprul incepuse sa se inchida la culoare.Eu cred ca am diluat bine sacazul, solutia are o culoare galbuie si e usor vascos. O sa mai pun pentru orice eventualitate.

Link spre comentariu

Înainte de a o cositori, placa cu cablajul se freac? cu ?mirghel fin (de la 400 în sus), apoi se d? cu sacîz diluat în alcool (spirt, ?uic?...), apoi se cositore?te. La sfîr?it e bine s? mai dai ?i peste cositor cu sacîz diluat.

Link spre comentariu

Înainte de a o cositori, placa cu cablajul se freac? cu ?mirghel fin (de la 400 în sus), apoi se d? cu sacîz diluat în alcool (spirt, ?uic?...), apoi se cositore?te.

Dup? ce frec cu tix merge foarte bine, nu e e nevoie de ?mirghel. Cît despre ?uic?, cine crezi c-o stric? pe cablaje? :partyman:
Link spre comentariu

tix / cif cu granule parca sunt special realizate pentru cablaje :rade:

uite aici cel mai bun exemplu, pe margine cablajul nu a fost protejat si acum dupa cateva luni arata ff urat. cablajul nu este comercial, asa ca nu ma stresez prea mult cu aspectul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări