Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

+ si - la difuzoarele auto

Vizitator andrei_miria

Postări Recomandate

Vizitator andrei_miria

va salut. un vecin si-a cumparat un fiat punto dar sistemul audio nu functiona, in sensul ca difuzoarele care sunt incorporate in bordul masinii, pe lateral nu erau conectate la cabluri. prima data am vrut sa verific polaritatea difuzorului, cu un aparat de masura, sa vad care este + si care este -. dar nu am reusit. ambele capete imi arata plus...este normal?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• djlove

1

• schukaru

1

Top autori în acest subiect

Iei o baterie de 1,5-4,5V si aplici tensiunea la bornele difuzorului : atunci cind membrana este impinsa in exterior polaritatea bateriei corespunde cu cea a difuzorului.

Link spre comentariu

Ai grija sa nu alimentezi un timp lung bobina difuzorului de la baterie atunci cand stabilesti care este plusul si minusul, deoarece exista riscul sa arzi difuzoarele. Doar conectezi bateria pentru cateva secunde si apoi o iei. :daSi inca ceva, nu incerca sa faci operatia aceasta cu bateria automobilului :speriat , nu de alta dar am mai intalnit asta, pe motiv ca nu avea alta baterie la indemana :bataie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări