Sharky Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 am ales-o prin acelasi procedeu ca si Dj Dna...puteam numai sa iti spun ca sa pui condensator...dar apoi ma intrebai de ce valoare...am ales 470n pt ca e valoare suficient de mare ca sa nu atenueze si nici nu e scumpa...Volti baga cati mai multi..minim 100V ca sa nu legi la cine stie ce statie si sa pocneasca Link spre comentariu
Bogdan Postat Mai 18, 2005 Autor Partajează Postat Mai 18, 2005 SharkyCondensatorul trebe sa fie polarizat sau nepolarizat? Si inca ceva nF inseamna nanofarazi, nu? (ca tot fac confuzie intre micro si nanofarazi)Acum ca am lamurit problema tweeterului sa revenim la problema initiala, cea cu care am inceput de fapt acest subiect (chiar primul post). Acea scatzaiala se aude putin si pe difuzorul de medii, chiar daca nu e chiar asa pregnanta ca pe tweetere. Deci si daca deconectez tweeterele scartzaiala se aude putin in diful de medii ca si cum ar vibra ceva in interiorul difului. Aceasta face ca frecventale mai inalte sa mearga cu scartzaieli (ca initial boxa am facut-o pe doua cai deci diful de meii urca de la 1500Hz in sus pana unde poate ) Diful de medii e deala inchis in spate. Asta ma obsedeaza pe mine ca nu stiu de la ce este De la amplif, din cauza difuzoarelor...? Voi ce ziceti? Si de ce la unele MP3 merge foarte clar iar numai la unele distorsioneaza? Link spre comentariu
Bogdan Postat Mai 18, 2005 Autor Partajează Postat Mai 18, 2005 SharkyCondensatorul trebe sa fie polarizat sau nepolarizat? Si inca ceva nF inseamna nanofarazi, nu? (ca tot fac confuzie intre micro si nanofarazi)Acum ca am lamurit problema tweeterului sa revenim la problema initiala, cea cu care am inceput de fapt acest subiect (chiar primul post). Acea scatzaiala se aude putin si pe difuzorul de medii, chiar daca nu e chiar asa pregnanta ca pe tweetere. Deci si daca deconectez tweeterele scartzaiala se aude putin in diful de medii ca si cum ar vibra ceva in interiorul difului. Aceasta face ca frecventale mai inalte sa mearga cu scartzaieli (ca initial boxa am facut-o pe doua cai deci diful de meii urca de la 1500Hz in sus pana unde poate ) Diful de medii e deala inchis in spate. Asta ma obsedeaza pe mine ca nu stiu de la ce este De la amplif, din cauza difuzoarelor...? Voi ce ziceti? Si de ce la unele MP3 merge foarte clar iar numai la unele distorsioneaza? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 condensatorul trebuie sa fie neaparat nepolarizat.Mediile si inaltele pot scartaie si din cauza placii de sunet.Am si eu o placa veche(crystal, pe slot ISA :oops: ) pe care scartaie inaltele si mediile, dar daca o leg la cealalta placa Yamaha ds-xg se curata sunetul.Mediile cum sunt filtrate?..recomand sa ai pe ele macar un filtru trece sus de ordinul 2. Nu toate mp3-urile sunt la fel...de aceea sunt distorsionate, depinde cat de destept e cel care le copiaza de pe cduri. Link spre comentariu
Bogdan Postat Mai 19, 2005 Autor Partajează Postat Mai 19, 2005 Daca ar fi din placa de sunet atunci ar distorsiona toate mp3urile. Pe cand numai la unele face asa.Apropo de mp3 de ce mp3 de 128 KBps se aud mai prost. Nu stiti daca exista vreun soft care sa imbunatateasca calitatea calitatea mp3urilor de 128.Tocmai mi-am facut rost de rezistente de 22ohm si condensatori de 470nF. Daca am timp le montez astazi. Rezistenta si condensatorul vine legat in serie cu tweeterul, nu? Dar in ce ordine? Leg mai intai rezistenta in serie cu tweeterul si dupa rezistenta leg condensatorul, sau invers? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 le legi cum vrei...cum iti este mai usor...poti sa faci asa..de o ureche a tweeterului sa legi rezistenta si de celalalta condensatorul, iar de terminalele libere ale rez. si ale c. legi firele.Nu toate mp3-urile sunt inregistrate la fel, asa ca nu poti sa te astepti sa sune la fel de bine. Nu ai cum sa imbunatatesti calitatea.Exista totusi niste trucuri, sa tai simetric si din inalte si din basi si atunci se pastreaza o oarecare armonie...dar calitatea tot nu creste, doar suna mai putin obositor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum