Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler CNC X-Y

messu

Postări Recomandate

Tot studiind tema CNC, am gasit urmatorul site:

http://www.dakeng.com/u2.html , care propune o solutie de comanda, zic eu, destul de simpla si ieftin de realizat.

Voi ce parere aveti de schema ?

Aseara am facut o proba practica, cu 2 motoare de imprimanta pilotate de KCam4 si, surpriza, functioneaza, pare-se OK.

Problema e ca 16F84 nu poate coamnda decat 2 motoare.

Am incercat sa modific codul pentru un PIC16F886 ca sa obtin o comanda in 3 coordonate si totodata si posibilitatea de comutare fullstep-halfstep.

Din pacate, cu microcontrolerele sint la inceput, asa ca n-am reusit sa obtin nimic.

Se baga cineva sa ne ajute si sa scrie, defapt sa modifice codul prezentat pe pagina de mai sus (http://www.dakeng.com/halfstep.asm), astfel incat sa ruleze pe un PIC16F886 (sau alta varianta de PIC cu 28 de pini) ???

Cred ca, pentru un cunoscator, nu e o treaba deloc complicata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• messu

3

• SirRoger

2

• Nucleu

1

Top autori în acest subiect

Nu vrea nimeni sa ne-ajute... Hmmm,...ce pacat...Inseamna ca mai ramane posibilitatea sa citesc eu "un raft cu carti" ca sa pot face eu modificarea codului.Stati pe receptie ca revin cu noutati,... intr-un an-doi !

Link spre comentariu

E totusi, parca, mai mult decat ce cautam eu, dar binevenit oricum .

Nu e obligatoriu sa folosesti afisaj color cu touch-screen. PIC18F4620 il gasesti sub 20RON, firmware-ul pentru el este postat acolo ( vezi ca trebuie incarcat cu bootloader-ul mai intai si apoi cu hex-ul propriuzis). Si eu o sa ma apuc sa-l fac.Succes mult!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

De ce nu folosesti 2 picuri cu acelas cod... si o sa ai 4 axe .... din care vei folosi doar 3...si in cazul in care vrei sa faci un "upgrade" mai ai o axa...! Ce rezultate ai obtinut cu controllerul de pe site??? eu am facut un controller cu pic16f84 de pe alt site dar viteza maxima a motorului este de 120 rot/min ..deci foarte incet...!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări