Gerula Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Am un PIC care face conversie analog-digitala pe 10 biti.Eu insa vreu o conversie pe 20 biti, sau macar pe 16 biti ?Ce pot sa fac ?10biti=1023+1 valori16biti=65535+1 valori (FF FF)32biti=4.3G valori(FFF FFFF) Link spre comentariu
cirip Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Am un PIC care face conversie analog-digitala pe 10 biti. Eu insa vreu o conversie pe 20 biti, sau macar pe 16 biti ? Ce pot sa fac ?Nu e chiar asa de simplu, dar e posibil. Costurile, in sensul volumului de procesare, cresc exponential.Marirea numarului de biti ai rezultatului conversiei se face prin supresantionare si decimare. Se obtine 1 bit in plus la fiecare marire de 4 ori a ratei de esantionare. Rata minima de esantionare se determina tinand cont de teorema Nyquist. Ca sa obtii 1 bit in plus, inmultesti rata cu 4. Ca sa obtii 2 biti, inmultesti cu 16. Ca sa obtii 6 biti in plus maresti rata de esantionare de 4^6 ori, adica de 4096 ori. Peste asta, trebuie facuta mediere, ceea ce mananca din timpul procesorului.Poti sa o iei si invers, adica pleci de la frecventa de esantionare maxima de care e capabil convertorul si imparti cu supraesantionarea, apoi cu 2, ca sa-l faci fericit pe taica Nyquist. Rezultatul iti spune care este banda maxima de frecvente pe care o poate tolera schema. Dupa cum vezi, rezolutie crescuta se plateste cu reducerea benzii de frecvente.Convertoarele A/D sigma-delta sunt un exemplu tipic de supraesantionare/decimare.Mai multe detalii aici: http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc8003.pdfCirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum