Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme programator pic

b97joe

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor!

Necesitatea programarii unor PIC-uri m-a determinat sa construiesc programatorul de aici: http://www.geocities.com/danolteanu/programator.GIF. La testerea inainte de folosire am constatat ca tranzistorul nu deschide si implicit nu imi trimite tensiune la VPP(MCLR). Din acest motiv am banuit ca ULN2803 este defect si am schimbat pin-ul 2 de intrare si perechea lui de iesire fara nici un rezultat(am incercat toate perechile disponibile). V-as ruga sa-mi spuneti parerea in legatura cu acest lucru. As dori sa-mi mai spuneti va rog daca mufa DB9 este mama sau tata, mai precis de exemplu daca pinul 5 corespunde cu pinul 5 de la calculator, sau cu pinul 1. Va multumesc si va doresc o zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• b97joe

4

• Stefan

2

Cu toate ca am schimbat ULN2803 si tranzistorul, situatia nu s-a schimbat cu nimic adica, in timpul programarii nu am LA PINUL 4 cei 13,44V pe care ii am in emiterul tranzistorului. Are cineva o idee despre aceasta problema? Eu nu stiu ce sa-i mai fac. Multumesc anticipat

Link spre comentariu

1. Da, cablul serial tre sa fie in "linie" - adica pinul unu port PC pinul 1 programator si tot asa.2. asigurate ca portul serial este enable din Bios, ai mai verificat ceva pe acol port?poti da detalii despre ce program folosesti? si daca ai setat hardware-ul in el ??si eu sunt novice si am avut zeci de probleme - dar asa reusesti sa inveti mereu ceva nou (ultima oara am dus lupe cu FIFO )

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor stefan_ro am verificat cele ce mi-ai spus si erau ok. Intre timp am descoperit unde era problema si anume tranzistorul cel nou. M-a ajutat foarte mult un aparat de masura luat de la un prieten, aparat care are HFE si cu care am constatat ca tranzistorul era defect. L-am inlocuit si deja am reusit sa ard cu succes 2 buc PIC16F628A,1 buc PIC16F628 si 1 buc PIC12F629. Cu respect Eugen

Link spre comentariu

Scuze pentru raspunsul intarziat dar am fost plecat. Dupa programarea celor trei tipuri de pic-uri cu ICPROG le-am citit fara probleme cu ajutorul WINPIC 800. Inca nu am probat microcontrolerele in circuit pentru ca mai am de lucru la montaje.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări