Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de evacuare a talaşului şi prafului

Vizitator laur0409

Postări Recomandate

Vizitator laur0409

Doresc sa construiesc o masina artizanala de evacuare a tala?ului ?i prafului, imi puteti oferi va rog niste sfaturi mi-ar fi de mare folos, in prima faza m-am gandit la un ventilator centrifugal .Multumesc anticipat !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu57

1

• gcom61

1

• boederyakumo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• 11 luni mai târziu...

Doresc sa construiesc o masina artizanala de evacuare a tala?ului ?i prafului, imi puteti oferi va rog niste sfaturi mi-ar fi de mare folos, in prima faza m-am gandit la un ventilator centrifugal .Multumesc anticipat !!!

Un ventilator centrifugal poate rezolva usor problema,insa trebuie sa fii atent la tipul turbinei acestuia.Eu cred ca cel mai indicata ar fi o turbina de tip "deschisa" cu palele(aripioarele) cat mai rare,iar distanta dintre turbina si carcasa sa fie ,de preferabil cat mai mare posibil.La serviciu folosim astfel de ventilatoare,si,spre exemplu,un ventilator de 100mc/min cu o presiune de refulare de 25 mm col. apa,care in mod normal absorbea cam 2,7 A,a absorbit cca.5A atunci cand a fost folosit pt evacuarea directa a unor gaze de ardere(fum de cauciuc ars)cu temp.~200-500 grade.Trebuie avut in vedere, ca motorul sa fie putin supradimensionat,iar talasul mai [mare] su nu se poate bloca intre pale.Si... apropos ,unde evacuezi praful+talas?
Link spre comentariu

http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1

Atentie!

Inainte de gura de absorbtie a acestui exhaustor vine montat sacul colector (cuva colectoare cu filtru de praf).

Mizeria nu trebuie sa ajunga la palele turbinei.

In imagine se vede gura de evacuare, gura de admisie aflandu-se in partea centrala a turbinei (se poate realiza cu dubla purificare a aerului , la iesire montand-use inca un filtru de praf.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări