sebi_c Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Cum se recomanda, daca trebuie sa pun cate doua triode in paralel la un etaj diferential? Daca le pun in paralel pe cele din acelasi balon voi obtine o imperechere buna la punere in paralel, dar voi obtine doua lampi diferite, adica mai rau pentru diferential. Daca pun in paralel triode din baloane diferite voi obtine doua lampi destul de asemanatoare si deci mai bune pentru diferential, dar pot aparea probleme la paralelizare. Cum recomanda practica si ce masuri se iau pentru remediere inegalitati. Link spre comentariu
zal Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Din ce am v?zut se folosesc cele din acela? balon, nu încruci?ate, asta ?i din cauza leg?turilor diferite care s-ar crea. Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 Mersi Zal, la asta ma gandeam si eu, desi poate altii au mai experimentat si invers. Problema legaturilor e cea mai mica, cred ca important e o cat mai buna egalitate la legarea in paralel. Link spre comentariu
zal Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 În cazul ?sta trebuie s? le sortezi, s? fie l?mpile cît mai apropiate, de?i nu cred s? se observe. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 exista un amplificator guild pentru acordeon sau armonica care foloseste triodele din lampi diferite in paralel.Nu stiu exact ,dar efectul ar fi ca la legarea in paralel a tranzistorilor din punct de vedere al zgomotului de fond, doar ca sursele de zgomot in cazul unei lampi sunt multiple. Link spre comentariu
blue Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 exista un amplificator guild pentru acordeon sau armonica care foloseste triodele din lampi diferite in paralel.Nu stiu exact ,dar efectul ar fi ca la legarea in paralel a tranzistorilor din punct de vedere al zgomotului de fond, doar ca sursele de zgomot in cazul unei lampi sunt multiple.Nici vorba, lampile nu sant generatoare de zgomot, sursele de semnale perturbatoare pot fi insa cele care insereaza pe calea de semnal audio ! Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Ba lampile sunt generatoare de zgomot suta la suta (termic,de alice...),dar oricum deviasem subiectul de la ideea initiala.PS:pana si big bangul mai genereaza zgomot si s-a intamplat acum 5 miliarde de ani... Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Oare? Vechile televizoare cu tuburi nu prea aveau zgomot in lipsa semnalului, iar chestiunea cu BIG BANG-ul crezi ca a fost generata de vre-un filament ? Link spre comentariu
felixx Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 exista un amplificator guild pentru acordeon sau armonica care foloseste triodele din lampi diferite in paralel.Nu stiu exact ,dar efectul ar fi ca la legarea in paralel a tranzistorilor din punct de vedere al zgomotului de fond, doar ca sursele de zgomot in cazul unei lampi sunt multiple.Legarea in paralel a tranzistoarelor nu duce la o crestere semnificativa si direct proportionala cu zgomotului.Un factor de luat in seama in acest caz este efectul Miller si capacitatile rezultate.Ba lampile sunt generatoare de zgomot suta la suta (termic,de alice...),Orice componenta prin care trece curent electric este generatoare de zgomot,un impact mai mare asupra zgomotului avand calitatea rezistentelor. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 Legarea in paralel a tranzistoarelor nu duce la o crestere semnificativa si direct proportionala cu zgomotului.Un factor de luat in seama in acest caz este efectul Miller si capacitatile rezultate.Normal ca nu creste , tocmai ca zgomotul scade cu 1/sqrt(n) , unde n e numarul tranzistoarelor puse in paralel . Parca e la fel formula si la lampi . E o tehnica mult folosita in etajele RIAA , de microfon , sau unde se vrea zgomot mic . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 [Warning] big bangul [...] s-a intamplat acum 5 miliarde de ani...15 miliarde.P?mîntul are 4.7 miliarde.Asta a?a, pentru conformitate... scuze de offtopic. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Acu am vazut si eu pe wikipedia 12-13,7 billion years.Atunci a explodat primul tub.DEPANATORUL stia,sau el nu se uita la televizor pentru ca nu-l crease inca? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 O schem? cu dubla triod? 12BH7 ?i modul de conectare în paralel: Link spre comentariu
sebi_c Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 Deci se poate si asa cum as fi vrut, adica prima trioda din fiecare lampa in paralel samd. Am facut si eu o simulare cu tuburi la care am modificat "miu" si am vazut ca rezulta un tub echivalent cu caracteristici de trioda care are capabilitate de curent aproximativ dubla. In acest caz caz as incerca varianta asta ca mi se pare ca are cele mai multe sanse sa produca doua triode mai egale. Mersi Zal pentru info! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 În configura?ia asta comand? 2x7 l?mpi finale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum