liman64br Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Salut baieti! cine ma poate ajuta si pe mine sa rebobinez un difuzor...am incercat sa o fac de unu singur acest lucru dar nu sunt sigur de rezultatele obtinute...am facut un desen cu mana ca sa va dati seama cam despre ce este vorba:P....difuzorul are dublu magnet,adancimea in magnet 34mm si sectiunea(diametrul) miezului 35mm....difuzorul trebuie sa aiba 8 ohmi....grosimea sarmei este de 0.2....bobina originala a fost distrusa in totalitate(pirduta)....dak ma poate ajuta cineva sa-mi spuna la ce adancime sa plasez bobina si aprox ce latime trebuie sa aiba bobina?!.....bobina ce am reusit eu sa o fac mia iesit pe o latime de 35 mm 2 straturi -Spuneti-mi voi dak mia iesit bine.....va rog sami raspundeti la subiect shi fara reclame...multumesc anticipat! Link spre comentariu
liman64br Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 sper sa se vada.. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Nu se vede nimic. Da si tu mai multe detalii despre difuzor, si nu mai vorbi cu limbaj din ala stricat de pe mess pt. ca forumul acesta are un regulament. Link spre comentariu
liman64br Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 scuze....dak te-a deranjat scrisul meu..as fi preferat sa primesc un sfat de la tine,nu stiu?ce detalii sa mai dau,intreaba-ma! Link spre comentariu
liman64br Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 pe el scrie 250W,dar nu stiu cat de reali sunt aceia Link spre comentariu
liman64br Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 aceasta este bobina,latimea originala nu o cunosc da mie mi-a iesit 35mm...e bine? Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Pe mine nu m-a deranjat, dar pe anumite persoane precum moderatorii sigur ii deranjeaza.Tu cum ai calculat bobina aia? Ce rezistenta are in curent continu?Daca vrei sa te ajutam sa faci ceva cat de cat bun si nu la plesneala masoara si distanta pe care o ai in intrefier adica dimensiunea fantei pe unde trebuie sa treaca bobina,grosimea intrefierului, vezi aproximativ cam care e cursa maxima liniara a membranei atat in exterior cat si in interior ca sa poti calcula cat de cat dimensiunile bobinei desi e aproape imposibil sa o nimeresti ca cea de dinainte.Si sa nu uiti sa spui si cati ohm are difuzorul.Dupa care i-ti pregatesti un miez putin conic din lemn de tei (conic, ca sa poti scoate bobina) cu diametru de 35 mm si o lungime de aprox 10 cm. Cauti o cutie de bere din tabla de aluminiu, o decupezi iar tabla o subtiezi cu smirghel pana ajunge la la grosimea de 0,2-0,3 mm, ca smirghel folosesti unu putin mai abraziv ca sa-ti ramana ceva urme pe care sa prinda adezivul pt sarma.Dupa care vedem ce sarma se potriveste, i-ti procuri sarma, niste nitrolac ca e cel mai accesibil, un bec de 100 W pe care sa coci bobina.Mai multe sfaturi mai incolo pt o bobinare ca la carte, deocamdata ai treaba.Legat de bobina ta mie mi se pare ca ai bagat cam multa sarma pe ea. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Si inca ceva , incerca sa tai folia de aluminiu pe care bobinezi in spirala , ii da rigiditate mai mare , si sa nu uiti sa lasi un spatiu mic (cred ca se induce curent , nu dealta ) , si da , e cam multa sarma , poate o sa ai nevoie de doar jumatate din lungimea bobinei daca e prea multa sarma , se limiteaza cursa , daca e prea putina deasemenea , cauta pe google cat costa un dif ca ala , daca e ieftin nu te complica , nu o sa mai sune niciodata cum suna , si posibil sa fie greu de centrat bobina Link spre comentariu
liman64br Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 grosimea sarmei este de 0,2 iar rezistenta bobinei este de 8 ohmi(original)......eu am respectat aceste caracteristici cu mici erori in ceea ce priveste impedanta(mie mi-au iestit vrio 7,5ohmi).Eu am facut o bobina pe un tub de sprai ingrosat cu scoci de hartie pana la diametrul dorit si niste foite de tabla(tabla de bere) pe care leam bagat intre con si sprai...cand bobina a fost gata am tras pe rand cu patentu de acele foite facnd loc conului sa iasa....oricum bobina ce am realizato e una de proba Link spre comentariu
CATA2003 Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 dimensiunile7.5 ohmi e cam mult , eu as zice vreo 6-6.4 ohmi in cc , cea ce inseamna vreo 8 in ac (impendanta )..... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 e o corespondeta intre rezistenta in cc si impedanta in ac? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Poate este , dar daca o sa masori la un difuzor o sa vezi ca rezistenta in cc e mult mai mica decat impendanta in ca ...iar ce am scris e din cateva masurari propri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum