Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum calculez un generator........

bogdan exit

Postări Recomandate

Ai inteles bine.Pentru puteri mari la viteze mici ale vantului trebuie pale mari si magneti puternici (volum mare).Puterea elicei:P=0,5*ro*R^2*V^3*CpCp - eficienta = 0,15-0,3 (practic)ro - densitatea aeruluiR - raza eliceiV - viteza vantului

Lipseste un PI din formula, scuze:P=0,5*ro*R^2*V^3*Cp*PIro=1,22 - depinde de altitudine si de temperaturaV -in [m/s]R - in [m]PI=3,142
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florint

10

• bogdan exit

8

• Dr.L

1

• arcadius

1

Top autori în acest subiect

am trimis mail domnului sa-l intreb despre magneti ce forta de atractie au adica in kgiar iel mia spus ca au 40h ce vrea sa insemne 40 de kg ?magnetii sunt 70 30 10 40H

Link spre comentariu

am trimis mail domnului sa-l intreb despre magneti ce forta de atractie au adica in kgiar iel mia spus ca au 40h ce vrea sa insemne 40 de kg ?magnetii sunt 70 30 10 40H

Cifra 40 reprezinta produsul BxH [MGOe] iar H este punctul Currie (temperatura la care devine o bucata de fier) pt. H avem 120 grade celsius.Magnetii nu se vand in kgf, este o cifra teoretica ce depinde de multe coditii si arata cam cat de puternic este magnetul deoarece la majoritatea oamenilor gradul de magnetizare (40) nu zice mare lucru. Forta de atractie depinde si de volumul magnetului.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări