Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cumunicare usb atmega8...?

Vizitator narcis

Postări Recomandate

Vizitator narcis

Poate sa-mi ofere cineva o schema de a putea transmite date la un atmega8 prin usb? Eu as vrea sa fac un program in visual basic pentru a controla 3 motoare DC. De exemplu daca ii dau o valoare unei variabile sa mi se transfere la microcontroler iar acesta sa-mi deschida un pin. Sau daca are cineva o idee mai buna.... nu m-as supara !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• srdjan

2

• nana

1

• danzup

1

Top autori în acest subiect

Incearca cu FT232BM tot de la ftdichip, eu tocmai mi-am facut un dispozitiv cu acest chip si functioneaza folosesc interfata sriala de comunicare UART a atmeg8 la care leg direct la cipul de comunicare si merge perfect. acest cip creaza un VCP(virtual com port) deci il citesti in visual ca pe un simplu port com e f simplu.iti atasez schema e facuta in proteus

Link spre comentariu
Vizitator narcis

Incearca cu FT232BM tot de la ftdichip, eu tocmai mi-am facut un dispozitiv cu acest chip si functioneaza folosesc interfata sriala de comunicare UART a atmeg8 la care leg direct la cipul de comunicare si merge perfect. acest cip creaza un VCP(virtual com port) deci il citesti in visual ca pe un simplu port com e f simplu.iti atasez schema e facuta in proteus

Multumesc mult, am sa incerc sa-l fac si eu daca nu reusesc am sa-ti mai adreses cateva intrebari. Multumes inca o data !
Link spre comentariu

Vezi ca e mai simplu de facut cu FT232R ... cu R la sfarsit. Are inclus in el quartzul si eepromul si alte cele...practic raman mult mai putine piese de pus pe langa. Si in general e mai ieftin. Schema o gasesti in datasheet.

Link spre comentariu

eu am folosit in loc de convertoru respectiv un cablu convertor usb->serial pentru un programator avrin felul asta am dat 20 de lei pe cablu da-l pot folosi la multe alte montaje...

Link spre comentariu

Atata timp cat folosesti doar Rx si Tx cam orice adaptor usb-serial o sa mearga foarte bine. Partea mai nasoala e ca tot mai tre sa pui un max232(sau echivalent) dupa...si daca ai nevoie si de restul pinilor pentru un full modem sa zicem...atunci e problema pentru ca apar intarzieri mari. De asta un programator din ala banal pe seriala fara microcontroller sta o ora sa programeze 1-2K de program.Personal mi-am facut o placuta cu FT232(chiar mai multe exemplare). Am pus pe ea si un 75176 pentru conexiune de tip RS485. Avantajul folosirii unui FT232 este ca ai direct conexiune la nivel TTL, si un simplu conector cu 3 pini iti ajunge sa comunici cu microcontrollerul. Nu te mai chinui cu "monstrul" DB9 si maxul cel plin de condensatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări