Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mi sau ars finalii la subwofer.. ?????

Vizitator ciprideiac

Postări Recomandate

Vizitator ciprideiac

salutare .. acu de cateva zile.. nu mi se mai aude basu deloc difuzoru e de 15 wati..... prostia e ca am mai legat un difuzor de bass la asta .. cineva mi-a zis ca sa-u ars finalii... pe ei scrie .. tea2520b.. si ma gandeam sa-i schimb si vreau sa pun ceva mai buni .. sa nu se mai arad asa repede.... ce imi recomandati.. ?? multumesc mult ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

2

• Mindware

2

• djlove

1

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

Altii mai buni?Poti sa i pui si mama lor de finali,dar,daca nu i folosesti corespunzator tot bum face.Acum,pune neste poze,ca sa vedem si noi interiorul.Si descrie si" simptomele"....sa ne dam seama daca is arsi cu adev.finalii.

Link spre comentariu

Nu te supara, dar judecand dupa cunostintele tele despre electronica cred ca este mai bine daca il duci unui electronist la reparat, va fi mai ieftin pentru tine, decat sa umbli si sa strici si altceva.

Link spre comentariu
Vizitator ciprideiac

cam asa arata.. .. cand am mai conectat inca o boxa de bass .. a mers vreo 10 min si nu am dat basu tare .. si dupa 10 min debea sa ars [attachment=0]Picture 002.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Imi poti arata si mie in poza aia care este finalu? (nu ca nu as sti cum arata dar vreau sa vad daca sti tu)Eu cred ca te referi la altceva :rade:

.. sa nu se mai arad asa repede.... ce imi recomandati..

un radiator :ciuda:
Alea doua ic sunt amplificatoarele(finalii ) omu a facut pozele bine , sistemu e o chinezerie ....sau poate asa se fac cele de 10w , apropo vezi ca basul nu are nici vorba 15w , poate vreo maxim 6w , unul dintre ic e pt bass si celalalt e pt sateliti , cred .....
Link spre comentariu

prima oara probeaza difuzorul si verifica firele, poate ai noroc. daca nu e problema de aici du-te la un electronist.integratele alea sigur sunt tea2520? nu cumva sunt tea2025? in orice caz sunt slaba rau, banuiesc ca unul e folosit stereo pentru sateliti si unul e pus in punte pentru "subwoofer".ce sistem e asta?

Link spre comentariu
Vizitator ciprideiac

da .. am gresit .. eu .. sunt tea2025b scuze .. sistemu e adus din italia.. de pe la gunoi.. da cand lam adus mergea bine .. :d .. pe difuzorul de bass ce era in el scria 15 wati .. poate amplificatorul o fi de 6-7 wati .. ..cred..

Link spre comentariu

Am ars 3 panarame din alea de 2025B in 2 zile, dupa care am aruncat sistemul. Iar eu il foloseam pe subwooferul micut care era pe boxe de la mama lor. Ala e integrat facut pt amplificare la casetofon nu subwoofer, si in plus, toate care se gasesc acum sunt pirat (cel original tinuse vreo 10 ani pe sistemul ala micut). Se poate inlocui cu ceva mai bun (TDA2050) dar va trebui sa refaci cam toata placa... Pt boxele alea eu zic ca nu merita.

Link spre comentariu

Am ars 3 panarame din alea de 2025B in 2 zile, dupa care am aruncat sistemul. Iar eu il foloseam pe subwooferul micut care era pe boxe de la mama lor. Ala e integrat facut pt amplificare la casetofon nu subwoofer, si in plus, toate care se gasesc acum sunt pirat (cel original tinuse vreo 10 ani pe sistemul ala micut). Se poate inlocui cu ceva mai bun (TDA2050) dar va trebui sa refaci cam toata placa... Pt boxele alea eu zic ca nu merita.

Puteai sa faci cu un tda230 ala de 10w si faceai circuitul in aer ca nu e complicat deloc ....mege perfect pt aplicatia ta si caosta cam 2-3 lei, mai pui un radiator ,cred a ala pe care il ai e perfect si gata sistemul
Link spre comentariu

acum..un sfat sincer....nu-i ca nu am putea noi sa te ajutam....ci e ca nu vei putea tu sa te scoti intr-un mod rentabil..incercand sa il readuci intre cei vii....tu personal nu ai nici o sansa sa il repari....(stiu ca e devastant de sincer dar e realitatea)...si decat sa te prosteasca vre-un electronist caruia nu ii este greu sa observe ca esti paralel cu electronica.......mai bine bagi banii intr-un sistem mai nou.. preferabil nu de la gunoi... si crede-ma...la un batz jumate..maxim 2..daca stii cum sa cauti.. ai sa te alegi cu ceva care se aude de multe ori mai bine decat resturile alea de lemn presat...numite "subwoofer"......si nici nu cred ca va ceda imediat....si inca un sfat..NU MAI CONECTA ALTE DIFUZOARE ODATA CU CELE DEJA INCLUSE IN PRODUS!!! :bataie ..mai ales daca e chinezarie....preferi sa asculti 3 ani la un volum normal?..sau 10 minute la 150% ?ca mai mult nu cred ca iti iese...sper sa ma crezi/intelegi/asculti numai bine :bere:

Link spre comentariu
Vizitator ciprideiac

nu-i problema de asta ca deja mi-am luat alt sistem 5.1 .. de care sunt ff multumit.. .. da totusi decat sa stea dejeaba .. mai bine i schimb finalii si il bag la mp3. oricum nu bagam eu prea multi bani in el.... ms de sfat ..

Link spre comentariu

atunci...daca vrei sa te joci...cauta un kit de amplificator deja asamblat....ori p net..ori la magazinul tau local.... de cati watti vrei tu :da ..ii iei si un traf p masura...arunci o punte redresoare si vreo 2 conzi de capacitate mare ...le pui p toate gramada in subwoofer...asftfel incat daca viitoare cand se defecteaza sa stii sigur ca s-a ars difuzorul...si il schimbi si p ala... si urmatoarea chestie va fi...carcasa...mai p scurt...arunca-l..sau fal cadou la un electronist care mai poate scoate "untul"din el... :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări