Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit de protectie

Vizitator mirona

Postări Recomandate

Vizitator mirona

Am facut un circuit de alimentare cu protectie la supracurent. dioda este schottky de 25A, tranzistor MOS F9530N, tranzistor bipolar C546B. Problema mea este faptul ca 317 se incalzeste foarte tare desi i-am facut plan de disipare. curentul la iesire este de aprox 46mA daca alimentez numai 317 la 9 volti. inca nu mi-am dat seama care e problema. ceva idei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• Dr.L

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Pe LM317 cad 20 de vol?i. La 50mA, un simplu calcul arat? c? e vorba de 1W care trebuie disipat. Po?i s? mai introduci un stabilizator intermediar între 25 ?i LM317, de exemplu un 7812 sau 7815. În felul ?sta o s? ai disipa?ie mai mic? pe fiecare.

Link spre comentariu

Problema mea este faptul ca 317 se incalzeste foarte tare desi i-am facut plan de disipare.

Ce capsula folosesti la 317? Daca povestesti despre plan de disipare, probabil ca este un SMD. Daca te uiti in foaia de catalog a lui 317 o sa vezi rezistentele termice cu diverse suprafete de cupru. Cea mai mica rezistenta termica e in jurul a 50 grade/W. Tabelul 1 pagina 12 din http://www.national.com/ds/LM/LM117.pdf Deci daca disipi 1W si ambiantul e la 20 de grade, 317 o sa ajunga pe la 70 de grade, deci nu e de mirare ca faci cafeaua pe el. :)Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări