Lyvyutzu Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Caut o schema de preamp de mic dinamic cu 'ecou' mai exact cu repetarea vocei . Repetarea vocei (ecoul) sa se regleze printr-un potentiometru. Asa ceva am mai vazut la unele sistemuri audio chinezesti, sau la amplificatorul acela PW-20B. Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 uite o varianta cu "arcuri": http://www.sonelec-musique.com/electron ... t_001.html Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Mai 26, 2009 Autor Partajează Postat Mai 26, 2009 Mersi foarte mult niq_ro dar este prea complicat pentru ce imi trebuie mie .Vreau ceva mai simplu fara ''arcuri'' Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 ceva mai "simplu" inseamana cu memorii, procesor, etc... Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 La pc se aude naspa prin mic-ul cu pastila piezo, doar sa fac un preamp de mic dinamic simplu si sa il bag acolo la placa de sunet poate se aude mai bine. La unele sistemuri audio din china au doar un ci care face toata treaba cu ''ecoul''. Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 In sfarsit, am gasit ce imi trebuia. O sa ma apuc de 'proiect'. O sa va zic cum se aude. Am pus si schema mai jos. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 La intrarea PT2399 se va aplica semnalul de microfon printr-un preamplificator pentru a mentine un raport semnal/zgomot optim. Si ca o remarca facuta in treacat, schema cu arcuri NU este a unui ecou, efectul produs de acel montaj fiind de REVERBERATIE (se aude ca o prelungire a sunetului initial si nu ca o repetare a lui). Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 La intrarea PT2399 se va aplica semnalul de microfon printr-un preamplificator pentru a mentine un raport semnal/zgomot optim. Si ca o remarca facuta in treacat, schema cu arcuri NU este a unui ecou, efectul produs de acel montaj fiind de REVERBERATIE (se aude ca o prelungire a sunetului initial si nu ca o repetare a lui). Va multumesc pentru atentionare dar, stiam si eu ca trebuie un preamplifcator de microfon pe care sa il atasez la aceasta cu PT2399. Si cu acel montaj cu reverb, am citit si despre el si am inteles cam in ce ar consta. Am pus si o schema simpla de preamp cu un tranzistor, in caz de mai exista vre-un doritor. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Preamplificatorul e simplu si functional dar fac citeva precizari :1 - BC547B e cam zgomotos - in functia de preamplificator microfon merge mai bine BC549B, BC413C, BC239C (eu ii prefer pe 2SC1815BL, 2SC1000BL sau 2SC733BL) ; 2 - daca semnalul de la microfon e mai puternic si intrarea e supramodulata se va conecta o rezistenta de 22-150 ohmi in emitorul tranzistorului ; 3 - in functie de amplificarea tranzistorului se poate sa fie necesara ajustarea rezistentei de 220 Kohmi ; 4 - daca se doreste o amplificare mai mare se poate mari rezistenta din colector pina la 10 Kohmi ; 5 - la intrare merge mai bine un condensator de 220nF. Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 La preamplificatorul de microfon o sa ma orientez dupa o sa fac acel montaj cu pt2399, deocamdata nici nu am ci O sa caut maine sa vad daca gasesc ceva, daca nu o sa il cumpar. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Ca preamplificator de microfon dinamic recomand NE5534 (eventual TL071) in configuratie neinversoare cu 1Kohm la masa pe intrarea NEINV si 1Kohm + 22Kohmi in bucla de reactie negativa, alimentat diferential cu +/- 9...15V Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Am pus acea schema doar de orientare pentru vre-un doritor, acum nu se stie cu ce o sa fac acel preamplificator de mic.Sigur este ca o sa il fac cu ce am la indemana.(tranzistor sau ci) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum