Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de tensiune stabilizata 1,5-25V

Vizitator Dutzu

Postări Recomandate

Vizitator Dutzu

Salutare tututuror,Am si eu o mica problema. Trebuie sa imi fac atestatul si tema care din pacate am prins-o este Sursa de tensiune stabilizata 1,5-25V(2-3A). Lucrarea practica mi s-a spus ca nu este grea deloc dar partea teoretica ne omoara. Daca se poate cel mai urgent ar fi o schema cat mai detaliata pentru ca sa ma descurc pe eaSi daca din gresala care este cineva care a facut teoria pentru un atestat in acest domeniu rog sa ma ajute ca la noi la scoala ni se da tema si de acolo trebuie sa ne descurcam fiecare cum stim. Chiar daca normal ar fi sa te indrume cineva macar un pic totusi e o lucrare de diploma.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• Liviu M

1

• vio2007

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Ai macar idee daca trebuie numai cu tranzistoare sau cu vre-un integrat?Vezi ca sunt scheme cu explicatie garla la sectiunea power/alimentatoare.Cauta catalogul (datasheet) lui Lm723 si documenteaza-te de acolo.

Link spre comentariu

uite o schema destul de simpla si buna

http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=654

ai si documentatie acolo

later edit : poti folosi si un lm350 sau 338 care suporta 3 respectiv 5 A daca vrei ceva simplu

oricum nu prea te poti duce cu 3 piese lipite pe pinii la integrat, trebuie ceva mai complicat

daca vrei neaparat foloseste schema aceea cu controlul curentului de pe electronics-lab

uite-o pe aceea mai simpla cu 723

viewtopic.php?f=14&t=26983

Link spre comentariu

Am senzatia ca indrumatorii au "prostul" obicei sa astepte ca tu sa te duci sa-i intrebi pe ei cand ai probleme, nu ei sa vina sa te intrebe ce mai faci. Eu as zice sa-l cauti pe indrumatorul tau de proiect; s-ar putea sa ai surprize. S-ar putea si sa nu, e doar o parere.

Link spre comentariu

Am senzatia ca indrumatorii au "prostul" obicei sa astepte ca tu sa te duci sa-i intrebi pe ei cand ai probleme, nu ei sa vina sa te intrebe ce mai faci. Eu as zice sa-l cauti pe indrumatorul tau de proiect; s-ar putea sa ai surprize. S-ar putea si sa nu, e doar o parere.

Ca o completare....s-ar putea sa mai aibe atestate de rezerva. Nu dau amanunte.
Link spre comentariu
Vizitator Dutzu

Ca o completare....s-ar putea sa mai aibe atestate de rezerva. Nu dau amanunte.
Da ai dreptate...am vorbit cu el la partea teoretica m-a lasat cu ochii in soare si atestat de rezerva nu are... i-am aratat o schema de la voi a spus ca e buna si sfatu primit a fost: "Dute cumpara una de la elevii din anii trecuti:O"Cam atata, multumesc tuturor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări