Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AKAI

DJ_Speedy

Postări Recomandate

Revin cu noi informatii multumita lui Adi_0106 care a avut posibilitatea sa ma ajute. Prefinalii sunt de fapt driverii si sunt cate 5 pentru fiecare canal. acestia sunt: - 2 x 2SA1248 - nu cunosc detalii, cin poate sa mi le ofere ii multumesc - 2 x 2SC3116 - SI-N 180V 0.7A 10W 120MHz ( ce echivalent are? ) - 1 x 2SC2910 - SI-N 160V 70mA 0.9W 150MHz (ce echivalent are? )Cred ca am descoperit si buba: meseriasul dinaintea mea a pus un tranzistor BD235 in locul lui 2SC3116 ( un PNP in locul unui NPN ). De asta sa imi fi ars mie finalii??? Cred...astept parerea unui alt meserias...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DJ_Speedy

14

• adi_0106

4

• Sharky

3

• Silviu Sprinceana

2

Top autori în acest subiect

Mersi mult Nexus, am gasit intr-un final! Se pare ca 2SA1248 il are ca echivalent pe 2SA1249 - SI-P 180V 1.5A 10W 120MHz. Nu inteleg o chestie: eu credeam ca 2SA1248 este tranzistor NPN, dar se pare ca este PNP. De ce???

Link spre comentariu
Vizitator MLGore

Verifica semireglabilul care regleaza curentul de mers in gol sa nu fie intrerupt. Finalii tip 2sa 2sc din Romania sunt cam tzepe. Cumpara de la Dr. Video(telezimex) ca macar duc, chiar daca si astia sunt transatlantici. Daca nu te descurci sa o faci, da-mi un tel: 0722.25.32.11. Costin

Link spre comentariu

MLGore,mersi pentru pontul cu Telezimexul. Acolo am gasit piesele originale. Nu are semireglabili pentru reglat curentul in gol.

Link spre comentariu

Am reusit sa o fac sa functioneze! Am si eu o intrebare: finalii au pe laga ei o rezistenta dubla de 0.33ohm. Aceasta am inlocuit-o cu 0.56ohm. Acum nu am reusit sa o pun pe niste boxe tzepene, avand decat o pereche facuta cu difuzoare chinezesti. Intrebarea mea este: din cauza ca eu am marit rezistentele acelea nu se aude la fel de tare cum ar trebui? (eu am impresia ca se aude incet)

Link spre comentariu

Exista posibilitatea ca asta sa fie o cauza....incearca sa pui rezistentele de 0,33 ohmi asa cum era din fabrica si probeaz-o pe niste boxe serioase .... poate se "inteleg" altfel....

Link spre comentariu

Cred ca asa o sa fac...dar se pare ca mai trebuie retusata putin pentru ca a mai fost umblat in ea si corectia nu functioneaza, are potentiometre modificate si trebuie sa caut niste butonase pentru ea....trebuie umblat in ea bine! Voi reveni cu detalii...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Dupa cum am spus, am revenit cu detalii ( si intrebari). 1) Am gasit indicativul tuturor pieselor originale 2) Nu am gasit tranzistorii originali pentru preamplificare, asa ca am pus niste tranzistoare echivalente3) Am pus-o in functiune si dupa doar 3 minute de mers cu volumul la 28, pe o scala de la 1 la 40, o rezistenta de pe parte cu driverii schimbati cu echivalente, a facut o flama. Am scos-o imediat din priza si cand am evaluat paguibele am ajuns la concluzia ca rezistenta era arsa si impreuna cu ea cei doi finali de pe aceeasi parte cu rezistenta. Acestea au fost detaliile. Intrebare mea este: DE CE ??? Sa fie din cauza ca am inlocuit prefinalii orginali cu echivalente? Asta ar fi singurul motiv deoarece orice alta piesa care a fost gasita arsa in ea la inceput a fost inlocuita cu valoarea originala ( rezistente, condensatori). Aveti vre-o idee?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic: :axe: are cineva sau stie de unde pot cumpara 2SC2910? La vitacom il au in catalog dar nu este pe stoc, la capodimonte nu-l au...... Fac cinste celui care il gaseste! :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări