Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AKAI

DJ_Speedy

Postări Recomandate

Am un amplificator AKAI AM-47 la care am o mica mare problema: imi arde finalii si prefinalii....chestia e ca nici nu stiu ce finali originali a avut si i-am pus BD249, BD250.... are doua perechi. Ii cumpar, ii pun, ii dau drumu, se aude un pocamit, o opresc si ma trezesc cu ei arsi. Nu am gasit schema pe net dar va rog sa va dati cu parerea de la ce ar putea fi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DJ_Speedy

14

• adi_0106

4

• Sharky

3

• Silviu Sprinceana

2

Top autori în acest subiect

Chiar nimeni nu stie de la ce imi arde finalii? Macar o idee, o sugestie de unde sa incep pentru ca nu vreau sa ma apuc sa masor acum toate rezistentele si condensatorii din montaj....PLS!

Link spre comentariu

Eu am un AKAI AM - 35 si are ca finali cate un A 1491 si C 3855 - care sunt originali si pe ei mai au un fel de desen parca ar fi un S si un K unite prin linii deasupra si dedesupt si pe finali mai la A 1491 mai scrie 98Y si la C 3855 mai scrie 96Y, si par a fi MOS-FEET-uri :?

Link spre comentariu

A 1491 inseamna 2SA1491 adica NF\S-L,140V,10A,100W,20MHz echivalent cu BD246DC 3855 inseamna 2SC3855 Si-N 200V,10A,100W,20MHz echivalent cu BD245F

Link spre comentariu

Stiu ca sunt vechi dar vreau sa o fac iar ca scheme sunt binevenite orice are legatura cat de cat cu statia mea, macar sa ma orientez dupa ea. Finalii pana la urma ce sunt ? tranzistori sau fet-uri? eu cand am desfacut-o am gasit in ea BD249 si BD250. GATAAA! am gasit originalii intr-o pounguta pe care am primit-o cu statia!!! Acestia sunt sunt: A1492, C3856. Echivalentii sunt BD-urile alea? Oricum, Adi_0106, cred ca schema ta e apropiata de ce am eu....daca poti face rost de ea ar fi superb, daca nu, il astept pe dl. Silviu.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Sa-mi trag una, m-am saturat de sters OFFTOPICURI.Va avertizez, imi este mult mai usor de dat BAN decat sa sterg toate gunoaiele.

Link spre comentariu

in legatura cu problema ta ... ma bucur ca ai rezolvat problema cu finalii totusi eu nu cred ca e rezolvata problema, eu am avut surpriza odata sa observ cum se ard finalii din cauza ca in loc de 220v (la priza ) aveam intre 235-246v si ca urmare imi crestea tensiunea de alimentare a finalilor de la 70v c.c la 80v c.c deci e posibil (mai ales ca iti arde si prefinalii) sa fie din acelasi motiv sau s-ar putea sa nu fie din acest motiv ... totusi ti-as sugera sa verifici chestia asta :)

Link spre comentariu

creste cu mai putin...cresterea din primar e vazuta in secundar inmultita u raportul de transformare...si sunt mici sansele sa fie aia problema

Link spre comentariu

Am descoperit alta chestie....atat finalii cat si prefinalii au fost inlocuiti si imi cam trebuie foarte mult schema pentru ca prefinalii originali n-am de unde sa ii aflu... asha ca astept schema.

Link spre comentariu

Asteapta cateva ore ca am putina treaba si apoi o sa desfac statia sa iti zic ce finali am eu, si daca schemele sunt asemanatoare cred ca asa ai avut si tu :wink:

Link spre comentariu

Adi_0106, astept. Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar cablajul meu este in forma de L, iar "talpa" este mai groasa. Aceasta contine partea de alimentare, filtrare, prefinalii si finalii. Sharky, la ce sa caut echivalenti? la finali sau la prefinali? Daca te refereai la finali acestia sunt : 2SA1492 -> 2SA1386 - SI-P 160V 15A 130W 40MHZ2SC3856 -> 2SC3263 - SI-N 230V 15A 130W. Dar daca te refereai la prefinali nu prea merge pentru ca ar insemna sa caut echivalenti la echivalenti la originali ( sper ca ai inteles ce vreau sa zic ), si mi-e intr-un fel teama pentru ca echivalentii finalilor originali rezista la 160/230V, iar bd-urile care le-am gasit in ea rezista la 100V si mi-e sa nu fie aceeasi chestie si cu prefinalii, adica echivalentii sa suporte o tensiune mai mica decat originalii. De aceea am nevoie de schema.

Link spre comentariu

daca nu gasesti fix piesele alea cauti altele cu aceleasi caracteristici...e valabil la orice....vezi ca unele magazine aduc si Piese la comanda...

Link spre comentariu

Da Sharky, stiu ca aduc si la comanda, dar mai intai trebuie sa gasesc indicativul pieselor originale ( in cazul meu, al prefinalilor ) si la astea sa caut echivalente. Din ce ai spus tu:

cauta echivalenti... ca nu is ei cine stie ce mare minune

eu inteleg ca ar trebui sa caut echivalenti la ceea ce am gasit in ea la inceput, cand am desfacut-o, adik la niste echivalenti pusi de cineva inaintea mea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări