Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sunt sau nu bune dimensiunile care asi vrea sa la am?

Vizitator mart

Postări Recomandate

Vizitator mart

pentru inceput salut la toata lumea!!!

am un difuzor de 8" (vreo20 cm COBRA...numele difului..membrana FOAM) pe el scrie 150W...bineinteles ca scoate doar 50 :lol: ... mai are scris imp.8 ohm... S.P.L 90dB @1W/1M....freq.80Hz-18KHz rez.110Hz ......si un tweeter 100W.....2000Hz-20.000Hz.....si doua dif. de medii pe care nu scrie decat puterea si impedanta....singura problema a lor e ca sunt ..."MADE IN CHINA".... :evil:

Ce asi vrea eu sa fac: o incinta inaltime 800; lateral 250; fata/spate 180;

ce vreau sa stiu e daca ar fi bune dimensiunile si daca s`ar auzi cat de cat intr`o camera de 30mp....

cu filtrele ma descurc eu ca am gasit calculatorul de filtre pe net.... :lol: macar de atat sunt bun........ daca m`ar putea documenta cineva asi fi tare recunoscator. daca aveti ceva documentatii trimiteti`mi la [email protected] multumesc tuturor. :mrgreen:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titro

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dorupetrescu

Made in China e cea mai mica problema a difuzorului tau. Daca datele postate sunt corecte (110 Hz ca frecventa de rezonanta) nu prea mi-as face boxe de casa cu el.

Link spre comentariu
Vizitator mart

Made in China e cea mai mica problema a difuzorului tau. Daca datele postate sunt corecte (110 Hz ca frecventa de rezonanta) nu prea mi-as face boxe de casa cu el.

ah am gresit si eu putin numai cele de medii sunt chinezesti restul sunt S.U.ADar de ce nu ar merge? ....cu 110Hz? :?: si da toate datele sunt postate corect :lol:
Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Pentru ca nu vei avea bass. Ca sa ai bass la un difuzor de 8" Fs trebuie sa fie preferabil sub 50 Hz si nici atunci nu esti sigur. Mai depinde si de parametrii Thiele/Small ai difuzorului.

Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Nu de asta e vorba. Difuzorul e clar destinat utilizarii free-air. Va suna in incinta ta ca un claxon. Nu se pune problema sa te doara stomacul de la bass. Nu vei avea aproape de loc bass in incinta ta. Iarasi difuzoarele "de medii" despre care nu ai date nu cred ca se vor pupa cu restul decat daca ai noroc.Forget it!

Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Stabileste-ti un buget si roaga-l pe Vasile sa-ti recomande ceva, un proiect de incinta verificat. E greu asa adunand piese de prin magazine sa iasa o incinta buna. Si e pacat de bani.Difuzorul tau de 8" ar fi bun la o incinta pentru chitara electrica.

Link spre comentariu
Vizitator mart

Difuzorul tau de 8" ar fi bun la o incinta pentru chitara electrica.

da presupun ca ar fi bun dar am vazut la un tip din oras....Piatra Neamt...era pus pe un tun ezact difuzorul care il am si eu si era intr`o masina... 8) nu ma pot abtine sa ma dau mare dar se auzea foarte bine pentru asa un difuzor......(nu puteai sta in masina cu el la max. si se auzea numai bass).......diful lui are exact aceleasi caracteristici ca al meu..... :)
Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Caracteristica masinii in materie de acustica favorizeaza frecventele joase, de aceea se auzea cum spui tu. Eu ti-am dat un sfat. E treaba ta daca il urmezi sau nu. In fond si la urma urmei fiecare cu gusturiile lui. Daca tu crezi ca e OK, da-i drumul. Sa-mi zici si mie la ce concluzie ai ajuns. Succes!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Ninnurta

Frate difuzorul ala al tau e o bomba! Nu stiu ce ti s-a parut tie in mashina lu' ala dar cred ca nu ai ureche deloc! Vorba baetzilor de mai sus... pentru o chitara ceva... Daca ti s-a parut ca se aude bine in bas inseamna ca habar n-ai ce inseamna bas! (Am mai vazut eu unii care atunci cand le distorsiona difurile pe japitzele lor de combine ziceau ca "are bas")

:twisted:

Modificat de Titro pt ca: nu se accepta jigniri aduse celorlalti membrii [/b]

Link spre comentariu

Mart, daca difuzorul are Fs-ul de 110 Hz atunci sigur nu vei obtine rezultate bune pt ceea ce vrei tu sa faci. Parerea mea este ca acel difuzor este sau pt chitara sau pt partea de medii pt auto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări