Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radiouri restaurari

Vizitator AVAN

Postări Recomandate

Vizitator AVAN

va rog sa ma ajutati daca stiti cum sa reglez si eu bobinele din aparatele de radio alea patrate(din aparatele de radio romanesti top,gloria,solo100,300,500,song pescarus,rc520,pentru a le putea restaura

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

5

• vio2007

1

• tv1

1

Salut,vad ca esti din acelasi sat cu mine, :rade: Inainte de a incerca reglajul FI-MA sau MF,esti convins ca ai de treaba cu bobinele?De regula in activitatea de restaurare asta ar trebui sa fie ultimul loc unde sa umbli,si ar trebui sa fii sigur de asta...In tot cazul,primul lucru de care ai nevoie e un generator modulat in amplitudine sau frecventa,depinde ce (care) bobine vrei sa reglezi,dupa asta ti-ar mai trebui surubelnita nemagnetica(de obicei din plastic)ce sa se potriveasca f bine pe profilul miezului,ecranajele bobinelor(toate)se dezlipesc si se scoate parafina si tot ce mai gasesti pt blocarea miezului,in asa fel incat sa se invarta usor la reglaj.Pt MA,o schema culeasa tot de pe aici ar putea fi asta,desi nu e singura...Dupa ce ai toate astea,cred ca putem vorbi si despre reglaje,sau chiar putem lua legatura,succes.

Link spre comentariu

Probabil din neatentie a postat aici,daca e cineva amabil sa il mute la diverse,cred ca l-ar face pe bietul om sa aduca multumiri....si pe restul fericiti.

Link spre comentariu

Daca ai de gand sa restaurezi aparate de radio,merita sa-ti faci un asemenea generator modulat,si schema care ti-am propus-o e printre cele mai simple,daca asta ti se pare complicata,o superheterodina cum va mai fi?Ca sa nu mai ofensam pe nimeni cu prezenta in afara topicului (si pe buna dreptate),ca am tot asteptat sa te mute unde trebuie, da-mi si tu un PM si mai discutam,o rezolvam pana la urma,eventual daca nu vrei decat sa vezi cum e,si nu ai de gand sa faci "performanta"se mai poate si "dupa ureche",fara generator modulat...

Link spre comentariu
Vizitator AVAN

ma scuzati eu am adus vorba de generator pentru ca ma intereseaza si ce scule imi trebuie(in bobine este umblat de catre altii si eu as vrea sa le reglez asa cum trebuie)cum erau reglate ele pentru a functiona bine

Link spre comentariu
Vizitator AVAN

si mai doresc o schema pentru rc520 productie tehnoton si radio selena cu circuite integrate multumind cu acest prilej celor ce miau postat schema rr selena pe tranzistoare chiar daca nu de aceasta aveam nevoie

Link spre comentariu

si te rog sami comunici cum eau legatura cu tine pentru mai multe informatii

Pana una alta ai putea incerca un mp(mesaj personal)aici,pe forum,sau ar mai merge si pe mess la aceeasi adresa cu ID-ul de aici cu @yahoo.com in coada,numai ca pe mess intru mai rar dacat aici...
Link spre comentariu

va rog sa ma ajutati daca stiti cum sa reglez si eu bobinele din aparatele de radio alea patrate(din aparatele de radio romanesti top,gloria,solo100,300,500,song pescarus,rc520,pentru a le putea restaura

Cauta cartea "Lucrari practice de depanare a radioreceptoarelor", aparuta in anii 1980, se mai gaseste uneori la anunturile de la vanzari, iti va fi de mare folos.Pana faci rost de ea, incearca totusi sa nu dezacordezi circuitele de intrare si OL, reglajul alinierii OL cu circuitele de intrare in toata banda este ceva mai problematic fata de reglajul celor din FI.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări