VTP Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 Orice se poate rezolva.Numele lui Arion mi-e cunoscut dar nu ne cunoastem personal.Ce daca Dynacord-ul e vechi?Toate tipurile de incinte au fost concepute inainte de '40.Amplificatoarele cu tuburi de pana in '80 au fost dezvoltate la maximum din necesitate si functia formeaza organul!In plus, la tuburi, daca nu fortezi nota, poti asculta orice fel de muzica fara probleme si la un EL84 sau ECL amarat. 2-3 W curati si placuti tot reuseste sa dea fara probleme.Un Marshall, un Trace Elliot sau un HH Electronic, fara corectii, bate solid state -uri cu mari pretentii si pret inzecit. Mai slabute se dovedesc de multe ori amplificatoarele cu tuburi audiofile, care din complicatii de neinteles, incercand sa rezolve o problema mai mult teoretica, reuseste sa distruga muzicalitatea.Numai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Nu ca am ceva impotriva ampl. cu lampi, dar ce au mosurile, ele de ce nu ar avea calitate asemanatoare tuburilor? Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Nu ca am ceva impotriva ampl. cu lampi, dar ce au mosurile, ele de ce nu ar avea calitate asemanatoare tuburilor?Nu inteleg exprimarea ( intrebarea)!Please, reformuleaza! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Observ ca audiofilii folosesc lampile in amplificatoarele audio, afirma ca nimik nu se aude mai bine ca ele. Dar mosurile... folosite in ampl. audio clasa A, sau chiar B, de ce nu ar reda fidel semnalul audio? Link spre comentariu
Guest1 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Observ ca audiofilii folosesc lampile in amplificatoarele audio, afirma ca nimik nu se aude mai bine ca ele. Dar mosurile... folosite in ampl. audio clasa A, sau chiar B, de ce nu ar reda fidel semnalul audio?MOS-urile suna bine in clasa A - vezi amp-uile lui Nelson Pass.In clasa B apar distorsiunile de crossover, iar aici MOS-urile nu stau foarte bine pentru ca cracteristica lor de transfer este mai neliniara decat cea a tuburilor si chiar a multor BJT-uri.Si sa nu uitam ca tranzistoarele MOS sunt puternic afectate de temeratura de functionare - ca orice alt semiconductor, iar puntul static de funtionare este dependent si de temperatura.La tuburi factorul temperatura este aproape inexistent. :yawinkle: tibi Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Observ ca audiofilii folosesc lampile in amplificatoarele audio, afirma ca nimik nu se aude mai bine ca ele. Dar mosurile... folosite in ampl. audio clasa A, sau chiar B, de ce nu ar reda fidel semnalul audio?Acu pricepui! MOSFETURILI!!!Exista teorii diferite, cerinte diferite si preferinte diferite. O explicatie ar fi aceea ca la dispozitivele semiconductoare, electronii se deplaseaza sarind din orbita atunci cand apare diferenta de potential care determina miscarea lor ( curentul). La tuburi, electronii smulsi din catod se misca in VID catre anod, fara fenomene secundare care creaza alte probleme.Bineinteles ca si aceste amplificatoare au limitele lor si dezavantaje majore legate de consum, greutate, etc.Am lucrat cu MOS in configuratie single end, clasa A, ceea ce a insemnat un consum echivalent cu al unui amplificator cu tuburi, cu rezultat excelent dar nu are atacul unui amplificator cu tuburi. Acesta e motivul pentru care chitaristii folosesc si acum amplificatoare cu tuburi.In ceea ce priveste fidelitatea sau distorsiunile, amplificatoarele solid state ( tranzistori ) au distorsiuni mai mici, dar mai deranjante pentru ureche ( de ordin impar ). Cele cu tuburi au distorsiuni cam cu un ordin de marime mai mare, dar preponderent de ordin par , mai putin suparatoare. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 o poza cu un amplif cu lampi adus ieri din Germania. Preamplificare cu 2 lampi 6F2 si finali 4 EL34. Trafuri pe tole. 2x35W RMS clasa AB 17KG facut de francezi cu tuburi chinezesti.(globalizare) Link spre comentariu
sborkuti Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 nu stii cat a costat? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 3, 2005 Partajează Postat Octombrie 3, 2005 nu stii cat a costat?Cu transport si spaga (taxe vamale) 550 euroi. de altfel e de vanzare Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 3, 2005 Partajează Postat Octombrie 3, 2005 nu stii cat a costat?Cu transport si spaga (taxe vamale) 550 euroi. de altfel e de vanzareWhy, mister, why? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 3, 2005 Partajează Postat Octombrie 3, 2005 nu este al meu . L-am luat doar de proba. Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 salut prieteni, sant destul de nou pe forum si citesc cu uimire ce se scrie despre tuburi.constat ca majoritatea aprecierilor sant facute mai mult in necunostinta de cauza decat invers.departe de mine gandul de a jigni pe cineva,dar inca se mai gaseste destula documentatie pt. a te instrui in domeniu.eu ma ocup de treaba asta de 40 ani la modul profesional si vreau sa cred ca am si niste rezultate bune,asa ca am sa fac cateva remarci;ampl. de firma sant scumpe si din cauza componentelor:a-ti auzit de un banal condensator de cuplaj 100N/600v cu terminale nonoxid care poate costa 50$?? trafo iesire LUNDAHL care costa cel putin 400$?? si lista poate continua asa ca..........eu am ascultat ampl. de 30.000$ si am ramas impresionat de calitate.am vazut in SUA cablu de boxa care costa 3000$/m!!!! am intrebat si mi s-a spus ca este crescut monocristal cu monocristal pt. a nu avea efect de dioda.sant de acord sa-mi pun la dispozitie cunostintete dar numai pt. lucruri serioase.am luat legatura cu overdrive si el va poate confirma ca vorbesc foarte serios.avem de luptat cu mentalitati si nu cu piata de desfacere unde ar fi destul loc si pt. tuburi.oricum daca am sa aud vreodata ca cineva a cumparat asa ceva pt. a asculta manele,promit solemn ca ma las de meserie. deja am ajutat cativa useri de pe forum in aceasta problema asa ca nu ezitati sa ma contactati [email protected] Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 revin tot eu;secretul auditiei de mare calitate este obtinerea unor distorsiuni intr-o anumita scara,si nu a unui sunet sinus care este obositor si plictisor in auditie.nu uitati ca armonicele care dau culoare sunetului sant in dreptunghi si nu in sinus! degeaba o sa construiti un amp. profesional pe tuburi[ceeace nu este foarte greu]si o sa aveti cabluri luate din colentina si sursa de semnal calculatorul;mai bine renuntati.nu vreau sa discut de boxe;daca un amplif. este cat de cat accesibil in constructie apoi cu boxele lasati-o mai incet ca nu degeaba costa cat o masina adevarata.desigur ca se pot face compromisuri,dar nu foarte mari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum