Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pulse width Kcam4

SirRoger

Postări Recomandate

Imi poate spune cineva cum setez pulse width in Kcam4 ? Controlerul pe care il am nu merge cu latimea impulsurilor mai mica de 7 microsecunde...Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

3

• Badman

1

• externvero

1

Top autori în acest subiect

Si eu am cautat chestia asta si nu am gasit-o, ori nu are ori suntem amandoi orbi :ciuda:

Cred ca nu are. Am vorbit cu cineva din afara si nici persoana respectiva nu gasise optiunea asta.....Oricum o sa pun la intrarea controlerului cu L297 niste buffere 74HC14, poate il fac sa mearga si cu impulsuri de 3-5us.
Link spre comentariu

Imi poate spune cineva cum setez pulse width in Kcam4 ? Controlerul pe care il am nu merge cu latimea impulsurilor mai mica de 7 microsecunde...Multumesc.

KCam nu are are o setare explicita pentru "pulse width". Semnalul de iesire pe "STEP" se formeaza diferit fata de Mach3, are o forma dreptunghiulara simetrica, in general latimea impulsului este de ordinul zecilor de microsecunde. In KCam latimea impulsului depinde de "steps/mm", "feed rate", puterea de calcul PC si eventualele programe ce ruleaza in paralel cu KCam. Dupa setarile initiale din "Table Setup" programul isi calculeaza "Time Constant" (SETUP / System Timing), aceasta valoare influienteaza valoarea pulse width. In "CNC Controls" panel poti selecta "Timing" pad iar din butoanele "+" sau "-" se poate modifica valoarea lui "Time Constant". Cu cat valoarea lui "Time Constant" este mai mica, cu atat valoarea lui "pulse width" este mai mare.Modificarea valorii lui "Time Constant" se poate face in timpul functionarii. Teoretic, daca sistemul functioneaza in Mach3, nu ar trebui sa fie probleme in KCam cu acelesi setari pentru "steps/mm", "feed rate".
Link spre comentariu

KCam nu are are o setare explicita pentru "pulse width". Semnalul de iesire pe "STEP" se formeaza diferit fata de Mach3, are o forma dreptunghiulara simetrica, in general latimea impulsului este de ordinul zecilor de microsecunde. In KCam latimea impulsului depinde de "steps/mm", "feed rate", puterea de calcul PC si eventualele programe ce ruleaza in paralel cu KCam. Dupa setarile initiale din "Table Setup" programul isi calculeaza "Time Constant" (SETUP / System Timing), aceasta valoare influienteaza valoarea pulse width. In "CNC Controls" panel poti selecta "Timing" pad iar din butoanele "+" sau "-" se poate modifica valoarea lui "Time Constant". Cu cat valoarea lui "Time Constant" este mai mica, cu atat valoarea lui "pulse width" este mai mare.Modificarea valorii lui "Time Constant" se poate face in timpul functionarii. Teoretic, daca sistemul functioneaza in Mach3, nu ar trebui sa fie probleme in KCam cu acelesi setari pentru "steps/mm", "feed rate".

Un raspuns super documentat.... :da Sistemul functioneaza in Mach3 dar cu latimea impulsurilor de minim 10us ( ceea ce nu-i chiar normal pentru un controler cu L297). O sa ma mai joc cu setarile recomandate de tine in Kcam4 si o sa vad la ce rezultate ajung. Multumesc frumos de raspuns!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări