Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hdd Activity Fan Mod

Vizitator Samurai Jack

Postări Recomandate

Vizitator Samurai Jack

:101

In sfarsit, pentru prima oara in viata mea am avut nemaipomenita satisfactie de a realiza un montaj cu mana mea. Care functioneaza.

Ii multumesc lui Expander, un bun prieten de-al meu care mi-a aratat in Cluj-Napoca un magazin cu piese.

Cum am postat deja despre asta pe blogul meu, va dau doar un link :

http://sjackm.wordpress.com/2009/05/17/hdd-activity-led-mod/

Sunt atat de entuziasmat ! Am un fel de fericire de parca zbor. E pentru prima oara cand pasiunea mea s-a putut dezlantui.

Vreau sa-mi recomandati ceva montaje pentru incepatori, cu piese mai putine si ceva piese hmmm.... "normale" care se gasesc pe la toate magazinele fiindca nu vreau sa ma duc la magazinu ala si sa-mi spuna ca nu au ca atunci iar raman deceptionat :(

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M1Hai

3

• adicontakt

2

• Dr.L

1

• Bulanu

1

Top autori în acest subiect

:aplauze

Depinde ce fel de montaje pentru incepatori vrei... ca sunt multe...

De exemplu poti incerca sa faci aceasta miniorga cu led-uri... e simplu de facut...componentele se gasesc usor.

Spor la treaba si tine-o tot asa! :da :aplauze

Link spre comentariu

Atunci... mai jos am atasat un montaj foarte simplu... ca pentru incepatori :) E un astabil sau... un licurici! Cele 2 led-uri vor clipi pe rand in functie de cum tranzistorul care le comanda este in conductie sau nu si in functie de constanta de timp data de t1=C1*R3 si t2=C2*R4 (t- in secunde; C- in farad; R- in ohm). Atentie la polaritatea condensatorilor electrolitici si a led-urilor.

Link spre comentariu
Vizitator Samurai Jack

Mersi ! Cand ma mai duc la Cluj o sa trec pe la magazin sa-mi cumpar piesele alea. Sper doar sa fie tranzistoare ca in schema !

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator eXpander

Hehehe, am ajuns si eu din greseala pe-aici si ui pe cine am gasit :))Acu am observat pe blog-ul tau schema aceea facuta de mine. Vezi ca aia a fost gandita pentru 4 LED-uri, alimentate de pe linia de 12V. Din cate tin eu minte, tu ai pus pe 5V.Oricum, montajul a fost realizat pentru un viitor proiect de case-modding, si va fi folosit pe un ventilator de 120mm, dupa cum urmeaza:(scuzati calitatea, era noapte tarziu, nu aveam altceva la indemana decat telefonul mobil)http://www.youtube.com/watch?v=fxZABNj_E-8http://www.youtube.com/watch?v=fxZABNj_E-8

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator Samurai Jack

Mihai, acum am avut piesele necesare sa fac acel astabil(defapt mi-am comandat cat pentru 5 astfel de astabile :rade: ).

Link aici.

Stiu, postul meu e mai mult sub forma de tutorial, dar ala e stilul in care postez pe blog de obicei :P.

Poate urmatorul montaj(cred ca trebuie sa mai comand piese pentru asta) o sa fie un VU-metru sau ceva de genu... nu stiu, vad eu :).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări