Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer de 3 ohmi

cipry

Postări Recomandate

sal,am si eu o nelamurire.am o statie de masina Vieta pw 4065,in punte scoate 2x190 (am ars un subwoofer de 250w nominali cu ea :d ) .acum vreau sa imi iau un difuzor mai bum in sensul ca vreau sa aiba excursia f mare a membranei. am gasit Magnat AD300 http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... /AD/AD_300 ,am gasit si mai ieftin in alte locuri,ideea e ca vreau sa folosesc doar o iesire in punde a statiei (190w) de acest difuzor.statia accepta in punte difuzor de 4 ohmi (in config normala 4x65w merge si pe 2 ohmi) dar difuzorul magnat e de 3 ohmi.ar putea avea ceva influente negative in funct . amplificatorului din cauza impedantei mai mici in special la volum maxim?

mai am o intrebare :am mai gasit un difuzor http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... TS-W307D4/ acesta are 2 bobine de 4 ohmi.daca leg ambele bobine pe iesirile amplificatorului (2x190w) si ii dau semnal mono la intrarea amplifului,ar duce difuzorul aceasta putere?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipry

3

• ari_panterra

2

• ionut20

1

Top autori în acest subiect

varianta cu legarea unei bobine pe cate un canal nu o recomand din x motive,si nici diful magnat(nu are ampliful forta pt el+ca la impedanta aceea,in punte s-ar putea sa nu reziste ampliful sau sa nu mai fie stabil),mai repede s-ar incadra asta:http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W307D2/ ,la care legi bobinele inseriate.succes!

Link spre comentariu

daca nu ajunge puterea de la amplificator mai bine l-as schimba ,oricum numai pt bass imi trebuie.eu nu inteleg la difuzoarele cu 2 bobine ,cum ii data puterea? pe bobinele legate in serie sau pe fiecare bobina in parte?

Link spre comentariu

in specificatiile unor difuzoare cu doua bobine gasesti ceva de genul:''200+200w'' cea ce inseamna ca fiecare bobina suporta 200w,legate in serie sau paralel=400w,sau cum e in link-urile de mai sus puterea ambelor bobine(500w,400w,etc)

Link spre comentariu

conecteaza statia fara difuzor pe iesire si fara intrare si masoara cu un voltmetru de cc pe iesire daca nu cumva ai ceva acolo (tensiune continua) Mi se pare ciudat ca ai reusit sa arzi difuzorul, dar poate ai dat la maxim statia si a pompat distorsiuni in el pana s-a ars.

Link spre comentariu

cc pe iesire nu scoate ca am masurat ,oricum statia are protectie pt cc pe iesire(cu releu).problema era doar difuzorul,i-am scos bobina afara si era inegrita,desi firul era intrerupt de langa membrana(la iesirea din bobina).statia o am de la un prieten si el a avut 2 difuzoare de 25 cm dar de 300w nominali ,in 2 ani nu a avut nici o problema cu ele.sunt cam confuz acuma ,nu stiu ce sa cumpar un difuzor pt tubul de bass sau un difuzor la care sa ii fac o cutie sau sa vand statia si sa iau un amplif mono si eu difuzor+cutie..dar asta implica cam multe costuri...grea viata asta :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări