Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit platit

Vizitator failosaurus

Postări Recomandate

Vizitator failosaurus

Salut, ca sa o scurtam, am nevoie de cineva priceput sa-mi realizeze practic un circuit simplu(pentru cei experimentati). Sunt la a 5-a incercare si am ramas fara timp.Desigur, contra cost.Pentru discutii va rog PM.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

4

• Stefan

2

• djlove

1

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

Vizitator failosaurus

Spune aici ce anume vrei sa realizezi :da Era mai bine daca postai la sectiunea de servicii.

Incerc sa conduc o iesire de 24v cu una de 5v cu ajutorul unui optocuplor.
Link spre comentariu

adica ceva de genul asta !deci nu sunt necesari 5V 80ma si poti comanda mai mult de 800ma pe iesire la 24Vledul de la intrarea pe optocuplor se poate pune bicolor/2 pini

Link spre comentariu
Vizitator failosaurus

adica ceva de genul asta !deci nu sunt necesari 5V 80ma si poti comanda mai mult de 800ma pe iesire la 24Vledul de la intrarea pe optocuplor se poate pune bicolor/2 pini

Merci de ajutor, insa asta este exact circuitul pe care incerc sa-l fac. Am atasat schema in multisim pentru el, identica circuitului realizat practic. In multisim este perfect functionala.
Link spre comentariu

Hm, asta din schema e tot circuitul tau? Cam ce ai vrea sa faca?Nu de alta, da' Q1 si D1 se cam bat cap in cap, dupa parerea mea. Singurul ei rost ar fi ca dioda antiparalel pe bobina unui releu.

Link spre comentariu

failosaurus nu trebuie sa simulezi nimik in multisim, cred ca maui mult a durat simularea.in foile de catalog (de la 6 producatori diferiti) am gasit aplicatiile lui 4N25, deci nu are cum sa nu dai si tu de ele.

Link spre comentariu
Liviu M are dreptate ,dioda 1N4002 este conectata invers .Tranzistorul nu este alimentat cu minus pe colector , Ic=zero.Sau poate ai desenat gresit schema !
Link spre comentariu

Pai si daca ar fi montata bine tot n-ar fi mare sfaraiala, ca ar determina la iesire pulsuri cu mareata amplitudine de 0.6..0.7 V. Asta daca tranzistorul e suficient de solid sa nu se arda.

Link spre comentariu

presupun ca dioda e pusa bine in schema ca in paralel cu ea ar veni sarcina ta, dioda avand rolul de a suprima ceva varfuri de tensiune. Parerea mea, initial scapa de R3, sau pune o valoare mai mare, 100K. Si apopo, tranzistorul ala suporta doar maxim 600mA curent de colector. Deci ar trebui sa comanzi ceva cu mai putin de atat...daca nu vrei sa ramai fara el.

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, nu e nevoie de optocuplor deloc. Ceea ce vrea el se poate realiza simplu, direct cu un tranzistor npn in locul optocuplorului. Da' atata timp cat nu spune ce sarcina are, nu facem decat sa ne jucam de-a presupusul.

Eu stau si ma tot minunez de ce cei care cer ajutorul nu ofera de la bun inceput si singuri toate datele care sa-i ajute pe cei care incearca sa-i ajute.

Link spre comentariu
Vizitator failosaurus

Dupa parerea mea, nu e nevoie de optocuplor deloc. Ceea ce vrea el se poate realiza simplu, direct cu un tranzistor npn in locul optocuplorului. Da' atata timp cat nu spune ce sarcina are, nu facem decat sa ne jucam de-a presupusul.

Eu stau si ma tot minunez de ce cei care cer ajutorul nu ofera de la bun inceput si singuri toate datele care sa-i ajute pe cei care incearca sa-i ajute.

Salut, tocmai ce reusisem sa fac circuitul sa functioneze, CRED ca e bine (optocuplorul conduce/nu conduce in functie de intrarea de 5v). Cat despre oferit ajutorul, in primul rand as vrea sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat,inclusiv tie si in al doilea rand, poate ca cei care cer ajutorul nu isi dau seama ce date trebuie, poate uita sau pur si simplu sunt atat de in ceata incat nici nu banuiesc ce le trebuie/nu le trebuie.Intr-un final, daca ar stii, n-ar mai intreba la "sectiunea incepatorilor".
Link spre comentariu

Nu's cum sa zic, da' daca as avea o schema care nu merge si as cere ajutorul, as incepe cu"Am urmatoarea schema...", as posta schema si as continua cu descrierea problemei. E mult mai usor sa discuti pe o schema decat citesti povestesti. Parerea mea, normal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări