Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator (alimentare 12v)

Vizitator akula88

Postări Recomandate

Vizitator akula88

Salut , stie cineva o schema de amplificator de putere care sa fie alimentat la 12v( ma refer de la masina)??? iar puterea sa fie de la 150W RMS in sus .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• Dj_Dog

2

• paul14

2

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

Din intrebarea ta trag concluzia ca esti un super incepator .Iti recomand cu toate seriozitatea sa te duci in hipermarket si sa -ti cumperi una de acolo .Nu de alta dar o astfel de putere alimentat de la 12V presupune un invertor DC-DC ,adica o sursa smps cu care sa alimentezi amplificatorul de 150W (mai ales ca nu e chiar asa de usor de facut un smps de circa 500W si care sa scoata -+ 60V la iesire ...) .Iar daca erai avansat in electronica nu puneai intrebarea asta : puteai copia oricare schema de amplificator auto care se gaseste in cantitati industriale pe internet , scheme nenumarate de smps si amplificatoare , google sa traiasca !Sa nu ma intelegi gresit dar un astfel de amplificator este de fapt compus din 2 proiecte :- o sursa de alimentare - un amplificator Pe de alta parte chiar si cei care sunt super documentati la punerea in functiune au de obicei diferite probleme de rezolvat incepand cu bucle de masa si terminand cu disiparea puterii !

Link spre comentariu

cel mai puternic/simplu amplificator cu alimentare la 12Vcc este cu circuitul integrat tda 1562 care debiteaza in jur de 50w(asta e ce-a mai puternica varianta fara sursa smps).daca ai cat de cat habar de electronica,cauta la bazar o sursa smps(vinde/face la comanda cineva) si pe urma cumperi/faci un etaj de amplificare(daca-l vrei pt subwoofer o sa ai nevoie si de un filtru activ de subwoofer cu alimentare simpla,gnd+)=> e mai simplu si mai sigur sa cumperi unul din magazin.succes!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dany_t

mai ai o varianta la alimentarea amplificatorului tau :bagati 10 baterii in portbagaj , legate cite 5 in serie , cu care sa treci din 2 in doua ore pe la un redresor :ras:

Link spre comentariu

mai ai o varianta la alimentarea amplificatorului tau :bagati 10 baterii in portbagaj , legate cite 5 in serie

corect, este o varianta

cu care sa treci din 2 in doua ore pe la un redresor :ras:

total gresitsa zicem ca ar pune bateri de 65 Ah(amperi/ora) x 5 bucati = 325 A la tensiunea de 13,8 V (tensiunea optima a unei baterii) x 5 baterii = 69 Vun amplificator de 400 W, AV400 de exemplu trage cam 3,5 A / ramuradecidin 325 Ah el trage doar 3,5 A, el va functiona minim 10 ore la maxim cred ca totusi si 20 ore
Link spre comentariu

lorika le incurcicand pui baterii in serie se aduna tensiunea, curentul ramane acelasidoar 3,5A/ramura trage un ipa400??? ce bine ar fi :rade:

Link spre comentariu

scuzati, da le-am incurcat , nu stiu la ce imi era minteadar cat trage pe ramura AV400?se alimenteaza la 2x50 AC deci vreo 2x70 redresati2x70 = 140 V140 x3,5 = 490 W, da asa e am aproximat cam putin, i-ar trebui cam un traf de 600 Wsper ca acum nu am mai gresit.........

Link spre comentariu

scuzati, da le-am incurcat , nu stiu la ce imi era minteadar cat trage pe ramura AV400?se alimenteaza la 2x50 AC deci vreo 2x70 redresati2x70 = 140 V140 x3,5 = 490 W, da asa e am aproximat cam putin, i-ar trebui cam un traf de 600 Wsper ca acum nu am mai gresit.........

pt o sarcina de 8 ohmi estimarea ta este corecta dar pt 4 ohmi cere o putere de aprox 625VA
Link spre comentariu

daca pui acumulatorii in paralel,nici nu mai e nevoie de consumator extern,se descarca singuri(ca doar nu sunt toti perfect egali),cat despre subiectul on top,cu 12Vcc nu o sa scoti mai mult de 25-30w cu thd sub 0,5% nici cand o zbura porcul :nebun: ,ce dau producatorii de IC-uri,sunt puteri muzicale sau puteri cu 10%thd :nebunrau: (la parametri astia,ampliful e bun de aprins becuri sau ars difuzoare),dar cum pe piata se folosesc cel putin 10 tipuri de puteri(nu e un standard clar in domeniu,cu parametri de test universali) pt domeniul audio....poti sa spui ca ai un amplif alimentat la 12Vcc ce debiteaza 100w/x ohmi dar cu thd 99%.gresesc?corectati-ma!cred ca ar fi bun un topic cu ''puterile'' ce se gasesc pe piata acum,sa stabilim care sunt cele mai elocvente si pe care sa le luam ca reper atunci cand discutam de performante/parametri,nu basmele comerciale ale marilor producatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări