Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siera S93 A

radianr

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radianr

8

• feri.visky

2

• nicolae57

2

• nichishoru

1

Top autori în acest subiect

Stimabile felicitari , a iesit super , numai te rog sa-mi spui cum ai reusit sa cureti si sa lustruiesti sasiul si sa-l faci sa arate asa cum il vedem , da-mi si mie reteta , banuiesc ca nu ai dat piesele jos de pe el cum am procedat eu cu un sasiu ruginit ....am dat totul los de pe el inclusiv soclurile l-am curatat la peria de sirma si la pisla apoi l-am reconstruit... a iesit frumos si functioneaza ca nou dar cu cit efort ... si mai ales cit timp mi-a luat .... felicitari.....Mihai.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Stimabile felicitari , a iesit super , numai te rog sa-mi spui cum ai reusit sa cureti si sa lustruiesti sasiul si sa-l faci sa arate asa cum il vedem , da-mi si mie reteta , banuiesc ca nu ai dat piesele jos de pe el cum am procedat eu cu un sasiu ruginit ....am dat totul los de pe el inclusiv soclurile l-am curatat la peria de sirma si la pisla apoi l-am reconstruit... a iesit frumos si functioneaza ca nou dar cu cit efort ... si mai ales cit timp mi-a luat .... felicitari.....Mihai.

cum procedez eu:sasiul daca este extrem de jegos il bag intr o cutie cu apa si detergent ,dupa imuiere il curat cu diferite pensuleuscarea este facuta la soare citeva zile,nu recomand aceasta metoda la aparatele la care trafurile si bobinele cu izolatia sarita sau cu rosaturi de sobolincozaurisasiul se mai poate curata si cu alcool izopropiliccarcasa de bachelita se lustruieste cu orice polish auto(pima apar dureri la degete si incheietura miinii)bachelita se spala doar cu APA RECE si o cirpa moale(pentru stratul gros de mizerie),nu folositi apa calda sau detergenti,o sa plingeti dupa cutie(sunt patit)eu asa am procedat la SIERA S151U,si la cam toate aparatele mele
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru aprecieri.

numai te rog sa-mi spui cum ai reusit sa cureti si sa lustruiesti sasiul si sa-l faci sa arate asa cum il vedem , da-mi si mie reteta , banuiesc ca nu ai dat piesele jos de pe el cum am procedat eu cu un sasiu ruginit ....

Intr-adevar, nu am dat jos toate piesele. Am folosit lâna metalica (se gaseste la Mr. Bricolage) si burete de sarma din inox - pentru frecat oalele - cu care am frecat cu multa rabdare, lasand neatinse portiunile inscriptionate. Nu se apasa tare pe burete, ci se freaca de multe ori. Nu este totuna cu smirgheluirea intrucat nu zgarie tabla si ramane lucioasa.Am aplicat acesta metoda intrucat trebuia sa inlatur si ceva rugina (?) de la electroliticul care cursese pe sasiu (in acel loc a trebuit sa insist mai mult si a ramas un pic patat).Carcasa am frecat-o cu alumina (solutie cu care lustruiam probele metalografice la laboratorul de metalografie.....)

pima apar dureri la degete si incheietura miinii

!!. Rabdare si perseverenta.
Link spre comentariu

Am avut ocazia sa vad pe viu Siera S151U al lui viobio atat inainte cat si dupa restaurare si tin sa mentionez ca arata impecabil atat in interior cat si la exterior. Ba chiar l-am ascultat si functioneaza ok. Oricum felicitari si pt radianr, ai facut treaba buna. :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări