Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siera S93 A

radianr

Postări Recomandate

Salut.Am achizitionat mai demult de la o "bruneta" din Targ acest aparat: Siera S93A-5.jpg[/attachment]In carcasa condensatorului electrolitic am montat unii noi, respectand cat mai fidel aspectul original.[attachment=0]Siera S93A-14.jpg[/attachment]Am schimbat toti ceilalti condensatori care nu mai erau buni si cablurile electrice. Am desfacut si curatat potentiometrii. La condensatorul variabil am curatat si reglat rotorul (sa nu se atinga lamelele) si am schimbat garniturile de cauciuc (pe care se aseaza) .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radianr

8

• feri.visky

2

• nicolae57

2

• nichishoru

1

Top autori în acest subiect

Am schimbat cablurile ecranate si am reparat "caciulitele" de la lampi.Siera S93A-13.jpg[/attachment] [attachment=1]Siera S93A-10.jpg[/attachment][attachment=0]Siera S93A-17.jpg[/attachment]Cu mari si multe intreruperi, la aparat am lucrat cam un an.Merge bine, are sensibilitate si selectivitete destul de bune si nu are zgomot de fond. De cand l-am terminat il "probez" zilnic timp de cateva ore.

Link spre comentariu

rog moderatorii sa stearga acest post.

De ce sa-l stearga. E o gluma?Daca nu, Felicitari pentru restaurare, a iesit super, mai ales sasiul si trafurile.
Link spre comentariu

:aplauze cu prisosinta felicitari pentru munca de un an.A iesit excelent.Panza este cea originala?

Panza nu este originala. Am gasit un material care, am considerat eu, "merge" la aparat.
Link spre comentariu

Merge chiar foarte bine,poate ne dazvalui si noua sursa.Eu am gasit ceva potrivit la Brico,numai ca nu poti sa le "imbraci" pe toate la fel :rade:

Link spre comentariu

Materialul il aveam in casa (mai bine zis il avea nevasta mea) rest de la un taior. Nu-si aminteste de unde l-a cumparat (acum cativa ani). :rade:

Eu am mai "dotat" un aparat cu un material luat de la Bucur Obor. ( http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=276 ). Din pacate are mai mult plastic decat bumbac, dar...n-am avut altul.

Ar fi o idee sa urmarim toti prin magazine astfel de materiale si sa ne asociem mai multi pentru a cumpara cate un cupon.

Link spre comentariu

Ce cupon frate...?

CUPÓN, cupoane, s.n. 1. Parte a unui titlu de rent? sau a unei ac?iuni bancare care se decupeaz? la scaden?? pentru a-i servi titularului la încasarea dobânzii sau a dividendelor. 2. Parte deta?abil? dintr-un bilet, de pe un cotor etc. care confer? de?in?torului anumite drepturi. 3. Bucat? mic? de metraj, r?mas? dintr-un val de material textil. ? Din fr. coupon.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Am schimbat cablurile ecranate si am reparat "caciulitele" de la lampi.Siera S93A-13.jpg[/attachment] [attachment=1]Siera S93A-10.jpg[/attachment][attachment=0]Siera S93A-17.jpg[/attachment]Cu mari si multe intreruperi, la aparat am lucrat cam un an.Merge bine, are sensibilitate si selectivitete destul de bune si nu are zgomot de fond. De cand l-am terminat il "probez" zilnic timp de cateva ore.

felicitari ! :aplauze inca un SIERA ,functional :da :da :da
Link spre comentariu

Am introdus (in site-ul Pro Radio Antic) la sectiunea "Producatori" si firma S.A.R. Philips, dar nu si un logo, deocamdata, pentru ca nu stiu ce logo a avut Philips in Romania...Astept sugestii... documentate...

Link spre comentariu

Am introdus (in site-ul Pro Radio Antic) la sectiunea "Producatori" si firma S.A.R. Philips, dar nu si un logo, deocamdata, pentru ca nu stiu ce logo a avut Philips in Romania...Astept sugestii... documentate...

Cautand prin "arhiva" mea de foto din Bucurestiul "de alta data" am dat si peste aceasta: [attachment=0]Calea Victoriei1.jpg[/attachment]Daca o mariti un pic, veti vedea logo Philips (in oglinda) ca reclama, montata pe un bloc pe Calea Victoriei. Cred ca s-ar potrivi scopului.
Link spre comentariu

Daca o mariti un pic, veti vedea logo Philips (in oglinda) ca reclama, montata pe un bloc pe Calea Victoriei. Cred ca s-ar potrivi scopului.

Am incercat o "decupare" sumara a logo Philips
Link spre comentariu

Da! Asta era logo-ul firmei de reprezentanta comerciala. Incepand din 1927 la doua zile dupa ce Orion intrase "deja " pe piata din Bucuresti, este inregistrata si S.A.R. Philips cu domeniul de activitate: Articole electrotehnice. In principiu vindeau becuri marca "Argenta".Dar fabrica de radio apare mult mai tarziu: 1937 notifica largirea domeniului de activitate cu productia de radioreceptoare... dar cu ce logo? Sunt mai multe in circulatie...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări