Vizitator noyz Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Am o telecomanda EFLY-100B achizitionata de curand cu 4 canale si un receiver cu 6 canale atasat acesteia.am inteles ca trebuie un regulator electronic pentru a putea conecta un motoras la receiver.receiveru are cate 3 pini pe fiecare canal +-si un semn de semnal digital; presupun ca alimentarea se face indiferent de canal pe plus si pe minus, iar in functie de comanda din telecomanda semnalul digital se modifica.stie cineva ce semnal da receiveru in pozitia 0 sau la viteza maxima in fatza/spate ?as vrea sa construiesc eu un regulator de genul aceste ca sa nu mai dau o gramada de bani pe cele din comert.ma puteti ajuta cu scheme ceva ? Link spre comentariu
cirip Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 stie cineva ce semnal da receiveru in pozitia 0 sau la viteza maxima in fatza/spate ?as vrea sa construiesc eu un regulator de genul aceste ca sa nu mai dau o gramada de bani pe cele din comert. ma puteti ajuta cu scheme ceva ?O sursa de inspiratie aici: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?showtopic=11682Receptorul scoate pulsuri cu amplitudinea de 5V si cu durata variabila intre 1-2ms, in functie de pozitia mansei. Impulsurile se repeta la 20ms. Ptr detalii cauta pe gogu despre semnal PPM (Pulse Position Modulation)Cirip Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 Ce fel de motoras? Ca daca e actuator de modelism, eu cred ca receiverul tau iti da direct semnalul modulat pentru el; nu cred ca mai ai nevoie de nimic. Altfel, asa cum a spus si cirip, comanda e in pulsuri repetate la ~20 ms. Puls de ~1,5 ms lungime = pozitia de repaus (mijloc), ~1 ms = stanga (sau dreapta, depinde de unde te uiti ;) ) si ~2 ms = dreapta (sau stanga). Eu mi-am facut un modulas din asta cu un PIC 12F508 parca, numai ca e cam primitiv - ori sta pe mijloc ori se duce stanga/dreapta la maxim in functie de comanda, ca asta ma interesa pe mine la el (nu-l folosesc la modelism). Programul pentru PIC e scris in picc-lite. Daca te intereseaza si te pricepi sa-l modifici la ce-ti trebuie tie, ti-l trimit fara probleme. Link spre comentariu
Vizitator noyz Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 da as vrea sa imi trimiti programul, ma pricep la piccstiti sigur ca acea comanda se repeta la 20 ms ?avetzi vreun grafic cu comanda de max, min si de mijloc ?daca le stiti perfect puteti sa le faceti in excell sau ceva.. ca sa stiu cum imi fac o analogie ceva.. am deja o idee de cum sa fac sa inteleg acel semnal da io am crezut ca este unul continuu, adica nu se opreste din transmitere si il transmite iar la 20 ms...ai zis k din 20 in 20 ms se repeta semnalulcat timp de pauza are ?la rhc acolo miam facut cont dar nu pot sa postez ca as dori si programul celui de acolo cu pic 16f84.. ca am vazut schema si pare sa iasa ceva micut, in principiu asta caut ceva cat mai compact...daca ai cum sa faci rost de programul de acolo iti sunt recunoscator Link spre comentariu
pavcostel Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Citeste intai ce ti-a recomandat Cirip. Nu a vorbit degeaba. Semnalul este standard PPM. Pic sau ne-pic, ai nevoie de un translator din PPM in pwm. Daca nu ai cumva stoc de diverse piese pe acasa, iesi mai ieftin daca iei si regulator tot chinezesc. Alaturat ai structura PPM, un singur canal. Daca statia are 8 canale, ele vor fi spatiate echidistant in acelasi frame de 20mS.Bafta!Costel Link spre comentariu
Vizitator noyz Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 am pe acasa o gramade de PIC uri de la 12f675 la 16f628 16f648 16f88 16f871 16f870 si tranzistori condensatori, diode, etc.. nu cred k are rost sa enumar tot.. dar ca IC uri am doar pic uri si niste timere si flipflopuri .. mi sar parea ideal sa fac cu pic deoarece as putea face un astfel de translator sau ESC[electronic speed controler] deoarece as putea sa comand cam 2-3 motoare cu un pic cu 16 I/o http://www.fmx.dk/projects/mc_pic16/rc_ ... oller.html aici e si o poza cu schema care contine si niste optocuploare si un integrat 4 in 1 out timed delay..si chiar HEX-ul p pic 16f84 din pacate nu prea ma pricep la asm sau HEX direct.. daca ar fi in PICC ppbil ca as scapat de optocuplor(care este doar pentru a izola circuitul picului de voltaj mai mare care vine pe mosfeturi si motor) si circuitul de sus care mie mi se pare in plus si as trece direct din pic in bazele mosfeturilor Link spre comentariu
cirip Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 optocuplor(care este doar pentru a izola circuitul picului de voltaj mai mare care vine pe mosfeturi si motor) si circuitul de sus care mie mi se pare in plus si as trece direct din pic in bazele mosfeturilor Tare! O sugestie: ia-ti o chinezarie, cum a spus pavcostel, daca vrei sa te joci cu ceva anul asta Cirip Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Stai putin, ca cred ca am inteles prost. Motoarele tale sunt servouri sau motorase normale, care se invartesc asa, de nebune, cat stai cu degetul pe butoane? Eu am facut partea care scoate PPM (merci cirip, habar n-aveam cum se numeste), adica atunci cand pun 1 pe o intrare, generez semnalul ala PPM ca sa pot comanda un servo stanga/ dreapta. Acum inteleg ca semnalul de comanda al servoului il ai deja (il scoate receptorul tau) si pe asta vrei sa-l transformi. Asa ca ce am eu nu se potriveste. Sorry. PS Corecteaza-ma daca gresesc. Cat despre documentatie, gasisem ceva pe Internet (parca la Robbe pe site), da' am pus-o bine, n-o mai gasesc . Oricum, in afara de ce ti-am zis mai era o poza. Link spre comentariu
Vizitator noyz Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 eu am receptorul care trimite semnal digital, si motorase de curent continuu nu servouri sau alte chestii..parca zicea cineva ca imi da un cod in picc-lite.. nu mai stiu ce facea da as dori sa il vad. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Mai jos e codul; eu il am despartit in 3 fisiere, numele fisierlor e dat intre ***. E pentru un pic12f508 care lucreaza cu ceasul intern (fara nici o componenta externa). Intrarile de comanda sunt GP3 si GP4; in repaus sunt trase la masa cu rezistente. Cand una din ele primeste un 1, se duce in directia respectiva cat ai comanda pe intrare. Iesirea PPM e GP2. Decuplare cu 100 nF intre VDD si masa. Eu m-am jucat cu el pana a mers. Asta poate insemna ca la tine sa nu mearga fara ajustari; nu am prea mult timp la dispozitie, asa ca n-o sa te pot ajuta prea mult. Spor (desi cred ca n-o sa mearga, ca cred ca e exact invers fata de ce vrei tu). PS Stiu, programele mele arata ca pixu' ********************************* init.c******************************#include "specific.h";/* Program device configuration word * Oscillator = INTOSC * Watchdog Timer = Off * Code Protect = Off * Master Clear Enable = External */__CONFIG(INTRC & WDTDIS & UNPROTECT & MCLRDIS);// Peripheral initialization functionvoid init(void){ /***** General purpose IO Code **** * Port directions: 1=input, 0=output */ TRIS = 0b00011000; /* GP3 & GP4 - inputs - rotation direction*/ OPTION = 0b11001111; }************************************ main.c********************************#include "specific.h";void main(void){ char cIoPort; char cIdx=10; init(); // Function call inserted by C-Wiz while (1){ GPIO = 0x00; DelayUs(1); BITSET(GPIO,2); if((GP3 == 0) && (GP4 == 0) || (GP3 == 1) && (GP4 == 1)) /* repaus */ { DelayMs(1); Delay500Us(); } else if ((GP3 == 1) && ( GP4 == 0)){ /* la stanga */ DelayMs(2); } else if ((GP3 == 0) && ( GP4 == 1)){ /* la dreapta */ DelayMs(1); } BITCLR(GPIO,2); DelayMs(20); }}void DelayMs(unsigned char cnt){ do { Delay500Us(); Delay500Us(); } while(--cnt);}************************************ specific.h********************************#include <htc.h>;#include <delay.h>; #define BITSET(var,bitno) ((var) |= 1 << (bitno))#define BITCLR(var,bitno) ((var) &= ~(1 << (bitno))) #define Delay500Us() { unsigned char _dcnt = 100; \ while(--_dcnt != 0){ \ asm("NOP"); \ asm("NOP");\ } \ }extern void init(void);//void DelayUs(unsigned char );void DelayMs(unsigned char ); Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Salut. Uite aici la-m facut si merge brici. http://img3.imageshack.us/img3/936/speedcontroller4.gif http://img3.imageshack.us/img3/5104/spe ... bridge.gif Link spre comentariu
Vizitator noyz Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Salut. Uite aici la-m facut si merge brici.http://img3.imageshack.us/img3/936/speedcontroller4.gifhttp://img3.imageshack.us/img3/5104/spe ... bridge.gifmersi o sa ma apuc dupa sesiune de un astfel de controoler.se gasesc usor toate piesele ? am vazut 555 uri rezistoare si alte cateva piese care se gasesc foarte usor. zimi tu daca e ceva care se gaseste mai greu din schema.Sunt 2 scheme nu prea am inteles nu sunt la fel ?la ambele in nume zice de opto si full reverse / forwarddeci nu e era vreunu doar forw sau ceva.. Link spre comentariu
Vizitator noyz Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 pentru ca nu am putut edita postul.intampin 2 probleme - alegerea mosfetilor pe canal N am gasit mosfet si de 200A dar pe canal P nu am vazut de mai mul de 7A am gasit ceva prin datasheet de 80Aprin circuitu ala cu 4 mosfeti 2n+2p pare ca nu se atinge turatia maxima a motorului, diodele schoty am impresia ca nici nu ar fi nevoie sa fie puse acolo, dupa parerea mea daca ar pica puterea pe dioda si nu pe tranzistor sar arde imediat dioda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum