DARK-RIDER-82 Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Salutare tuturor! As avea si eu o intrebare pentru cei care sunt deja calificati , autorizati in a practica meseria de Electrician!Stie careva unde as putea sa obtin o asemenea calificare? Sau hai sa o zic direct: dupa ce am cam "dat-o in bara" cu meseria de Declarant vamal (incepator si nu ma angajeaza nimeni...), am zis sa incerc si altceva mai practic!Cam "electrician" am zis eu ca mi s-ar potrivi! Acuma vine partea mai grea: nu prea ma pricep eu la electrica prea mult , DAR as fi foarte dispus sa invat... Unul din motive ar fi ca N-AM de ales ...cel putin momentan!ASA CA: cei care ar putea si ar vrea sa ma ajute cu vreun sfat , o indrumare, o idee... CEVA, le-as fi recunoscator...Tradus: SUNT in rahat si nu stiu cum sa mai ies! (de vreo cativa ani...)Va multumesc anticipat!P.S.(incep sa cred ca nici "capatzana" nu ma duce prea mult...) Link spre comentariu
q_acdc Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Curs de calificare (il platesti) si pt inceput te angajezi pe santier. (spargi betoane pt treseele de cablu)Dupa ce te saturi putin de munca fizica o sa vina si partea teoretica.(o sa pui in aplicare ce ai invatat la curs) Link spre comentariu
DARK-RIDER-82 Postat Mai 23, 2009 Autor Partajează Postat Mai 23, 2009 Curs de calificare (il platesti) si pt inceput te angajezi pe santier. (spargi betoane pt treseele de cablu)Dupa ce te saturi putin de munca fizica o sa vina si partea teoretica.(o sa pui in aplicare ce ai invatat la curs) Salutare ! Mercy de raspuns! NU ma supar daca dau si la betoane(sau sparg pereti, sau trag fire, etc...) numai sa invat cate ceva din meseria asta! Am tot cautat ceva care mi s-ar potrivi si am zis ca asta ar cam fi!Totusi, tu nu prea ai fost explicit... Unde sa fac acest curs de calificare? Am gasit intre timp site-ul asta : http://www.portalelectric.ro/index.php? ... ectricieniDar nu stiu ce sa aleg(Scoli)...Si sunt de parere ca in orice domeniu ai munci , trebuie intai sa incepi "de jos" , sa inveti lucrurile elementare despre acea meserie , sa le bagi bine la cap , si pe urma sa incepi "sa-ti dai cu parerea"...CIAO! Link spre comentariu
djlove Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Pai vad ca iti dai pe site-ul acela numere de telefon, suna si vezi ca nu ai nimic de pierdut. Sar putea sa nu gasesti in orasul tau, sa se faca cursuri, se mai intampla in caz ca nu sunt multi care au facut cerere pentru asta din acel oras. Asa ca mergi la cursuri intr-un oras invecinat, nu se fac multe, in jur de 1, maxim 2 pe saptamana timp de cateva luni, la cele mai uzuale 3 luni. Link spre comentariu
DARK-RIDER-82 Postat Mai 23, 2009 Autor Partajează Postat Mai 23, 2009 OK , Am gasit ceea ce ma interesa, DAR daca aveti si alte sugestii va astept sa le exprimati aici! http://www.scoalaserban.ro/oferta.htm Din ce am vorbit la telefon: 0722302252, taxa ca sa inveti meseria asta (pe santier) este de 500 euro, iar ce se mai plateste(birocratia) este 800 de lei! Meseria este electrician in constructii! Link spre comentariu
q_acdc Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Inainte sa te angajezi (muncitor necalificat intr-o echipa de electricieni) intrebi firma daca poate sa iti faca (sau plateasca ) acel curs pt calificarea la locul de munca.Daca esti o persoana de incredere(daca te ti de munca) plata acelui curs va cade in spinarea firmei. Link spre comentariu
djlove Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Cand a-ti spus electrician, eu la asta m-am referit, la munca pe santier, sapat santuri in pereti si tras cabluri, montat doze.... Pentru a fi 'electrician' si sa lucrati la o firma din grupul ELECTRICA (transelectrica, hidroelectrica, etc) aveti nevoie de studii superioare in domeniu si multe cunostinte, acelasi lucru si pentru munca de birou, de a face proiecte. Link spre comentariu
q_acdc Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Din ce stiu sunt mai multe categorii de electricieni,(de joasa si de inalta tensiuna si autorizati pt a lucra in puteri diferite).Eu de exemplu sunt electrician (liceu cu bac profil electrotehnic)calificat la locul de munca.Nu am avut nevoie de "autorizatie" deoarece nu m-am ocupat de instalatii electrice(nu am bagat dosare pt vile,tablouri) ci doar de intretinere masini unelte.(montator ,reglor,depanator aparatura electrotehnica) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum