Vizitator nistadi Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 salutare...am o pompa de benzina de la o dacie super nova si as vrea sa o folosesc legata cu un furtun de aprox 100 m pentru a trage apa dintr-un parau k sa pot uda i gradina. as vrea sa stiu dak se poate sa folosesc pompa pentru apa dak o alimentez la 2 v de la masina si daca merge ce debit si cat de gros sa fie furtunul??? multumesc Link spre comentariu
palcu ion Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 ideea in pricipiu e buna,daca nu vrei sa uzi mai mult de 10 fire de rosii,ardei,sau altceva pe zi,iar ca idee iti trebuie un furtun de stropgel,dar mai lungrestul se subintelege Link spre comentariu
Vizitator nistadi Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 ideea in pricipiu e buna,daca nu vrei sa uzi mai mult de 10 fire de rosii,ardei,sau altceva pe zi,iar ca idee iti trebuie un furtun de stropgel,dar mai lungrestul se subintelegesau daca nu.. ce fel de pompa sa iau ca sa o actionez manual...ca sa pot sa ud o suprafata de 50 metri patrati? Link spre comentariu
palcu ion Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 daca sursa de apa nu e prea departe,poti folosi o pompa cu vibratii,in paraul tau nu sunt probleme ca s-ar deplasa vreun tub,ca la o fantanase alimenteaza la 220v,si are presiune suficienta pentru ce vrei tueu am folosit la fintana,era introdusa in apa 3m,ridica la vreo 15m si avea si ceva presiune,nu avea nevoie de amorsaj,dar am renuntat la ea doar din cauza vibratiilor care au creat probleme Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 sau ai putea sa-ti faci una... cilindru, piston, parghie (manivela) si sorb (ca sa iasa apa pe iesire cand cobori pistonul sa nu mearga si pe intrare... tot ansamblul asta se actioneaza manual (eu am dedus ca nu ai curent electric din post-ul tau). mai trebuie doar un suport pentru ansamblu ca sa nu faci efort sa-l si tii cand pompezi. volumul cilindrului ar trebui sa aibe cam 2 litri ca sa ai putere sa pompezi dar sa ai si ceva debit in timpul asta... un cilindru cu diametru mare fata de inaltime va fi mai rapid dar va implica o forta de actiune mai mare fata de unul cu diametru mult mai mic decat inaltimea... cursa pistonului fiind mult mai mare in cazul acesta...evident cilindrul si furtunul colector trebuie sa reziste la subpresiune (sa nu fisureze sau sa nu se gatuiasca). in loc de sorb poti folosi o supapa de sens pe diametrul furtunului... doar ca trebuie vazut ce debit iti convine ca sa nu te oboseasca si aia degeaba... cu ansamblul asta nu vei avea presiune sa stropesti dar poti uda pe canale scurte... pamantul va absorbi multa apa ceea ce inseamna ca va trebui sa pompezi si mult si repede :daconcluzia...mai bine treci la galeata...sau daca e obositoare distanta pana la prau... mai bine pompezi in galeata si uzi plantele cu galeata ca sa nu obosesti udand portiuni de paman necultivate Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Pentru irigatii se folosesc, de obicei, pompe rotative, cele cu membrana, au alte utilizari. Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 da...dar cu o pompa de irigatii spala cu totul o gradina de 50mp Link spre comentariu
ianacosti Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Nu poti folosi pompa de benzina pentru ca benzina trece prin interiorul motoruluipompei ca sa-l unga/ raceasca.Daca folosesti apa in loc de benzina se cam arde rotorul. Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Cam de mult nu mai este activitate pe aici,dar totusi o idee: folositi pompe bazate pe lovitura de berbece>pot ridica presiunea cativa m relativ usor -functie de viteza de curgere a apei Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Inteleg ca se doreste reutilizarea unei pompe existente. Pompa de benzina nu e adecvata (pompa de la Dacia are 65 litri/minut, ceea ce e putin, si in plus nu cred ca se asigura un regim corespunzator de ungere/racire)Cu un prelungitor de 50/100m (pret 100-150Ron) se poate alimenta o pompa (recomandabil una "pentru apa murdara", caracterizata prin toleranta la impuritati, debit marisor si presiune redusa - adecvat pomparii din parau pentru irigare)(nu stiu cat mai costa o asemenea pompa; inteleg ca ai furtunul necesar, altfel va trebui investit si in furtun)Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum