milet Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Vreau sa-mi fac un mini circular cu o freza din aia de taiat care se gasesc prin trusele minifrezelor,sa-l folosesc la taiat cablaje.Am un motoras la 25V,traf si...astept ceva idei.Ma gandesc sa fac transmisie prin curele si fulii de la ceva imprimanta cu ace,sau direct pe axul motorului,dar in acest caz tre sa fac axul mai lung caci diametrul motorului este mai mare decat al frezei si nu am loc de "manevre".Deci ideea este ca tot ansamblul sa fie fix,de banc. Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Acum depinde cat cablaj vrei sa tai si cat de rapid,cuplajul prin curele e cel mai bun ca e simplu si e mai putin zgomotos dar cu un motor suficient de puternic poti sa montezi freza si direct pe Axul motorului si cu un variator de turatie rezolvi problema.Succes. Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Eu am recuperat dintr-o imprimanta Laser HP A3 mai veche niste frumuseti de axe lungi, perfect prelucrate si tot felul de lagare din bronz si roti de toate felurile...Sigur, lagarele nu se preteaza la turatii mari mult timp, dar daca le gresezi des si nu tai cablaj toata ziua vei avea tot ce-ti trebuie.Eu am folosit piesele respective pentru o automatizare care m-ar fi costat altfel cateva sute de euro ,daca era sa le fac la strung.Pe vremuri, am construit un circular pentru cablaje folosind un polizor mic de banc caruia i-am adaptat o roata de curea si un ax prins SUB o placa de TEGO in doua lagare cu rulmenti. Prin placa de tego trecea doar discul propriu-zis si astfel putem taia foarte usor sticlotextolitul pentru o microproductie.Evident si polizorul ere fixat pe aceeasi placa de tego, tot pe fata cu axul, atunci cand aveam de taiat intorceam placa cu polizorul in jus. In final asa a si ramas, i-am facut patru picioare si statea tot timpul cu polizorul in jos. Foloseam atat de rar polizorul, incat pentru ascutit un burghiu ceva nu merita sa rastorn toata masinaria. Link spre comentariu
milet Postat Mai 21, 2009 Autor Partajează Postat Mai 21, 2009 EXACT asa ceva vreau si eu sa fac,dar nu am idei de unde sa adun subansamblele...bine la scara mai mica.Deci tot de prin imprimante sa caut..Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Vreau sa-mi fac un mini circular cu o freza din aia de taiat care se gasesc prin trusele minifrezelor,sa-l folosesc la taiat cablaje.Am un motoras la 25V,traf si...astept ceva idei.Ma gandesc sa fac transmisie prin curele si fulii de la ceva imprimanta cu ace,sau direct pe axul motorului,dar in acest caz tre sa fac axul mai lung caci diametrul motorului este mai mare decat al frezei si nu am loc de "manevre".Deci ideea este ca tot ansamblul sa fie fix,de banc.SALUT trebuie s? fii atent s?-?i protejezi c?ile respiratorii ?i ochii Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 sincer eu cat m-am jucat cu cablaje mi-am dat seama ca merge mult mai usor si frumos sa le tai cu lama decat cu discuri fie ele si de mare calitate si antrenate de un motor decent. oricum in ambele cazuri taierurie sunt liniare. cu lama trebuie doar o apasare "puternica" variaza functie de simtul fiecaruia (se trece de 2-3 ori - pe fata cu cupru daca e doar un strat) scula poate fi ceva asemanator cu cea de taiat faianta/gresie...dupa care trebuie indoita dupa taietura (se poate face o presa manuala pentru asta... 2-3 treceri cu smirghel si iese brici...eu am pus dicuri de la hobby pe o bormasina relariv mica si nu am fost multumit de rapiditate + ca se consuma foarte repede discurilemie mi-a placut metoda asta datorita rezultatelor si faptul ca nu face praf... iar muchiile erau ireprosabile. evident obtii doar suprafete rectangulare... daca vrei sa obtii placi pentru slot-uri evident trebe freza Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 21, 2009 Administratori Partajează Postat Mai 21, 2009 si eu prefer ghilotima Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 si eu prefer ghilotimasi eu la fel Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 pe cablaj cu suport de hartie,tin si discurile,se taie usor si ramai si cu burghiesi ,cuprul tot de 35um e ...daaar sticlotextolit,ca e rezistent,poti sa dai cu ciocanul ca tot se mentine,dar dupa ce plantezi piesele... Link spre comentariu
milet Postat Mai 22, 2009 Autor Partajează Postat Mai 22, 2009 Cam aveti dreptate,dar efectiv ma durea mana cat trageam cu cutter-ul,acuma am descoperit si eu un cuti de taiat gresie,dar nu l-am incercat,arata promitator,dar stiti cum e...cand iti intra o idee in cap,chiar daca calculat pe bucatele iesi mai scump ca in oras si mult timp pierdut...pana nu o faci n-ai astampar!!!!Timp sa fie,ca idei sunt garla!Multumesc! Link spre comentariu
Blind Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Daca aveti la indemana, ar fi extrem de buna o foarfeca de tabla de banc. Link spre comentariu
milet Postat Mai 22, 2009 Autor Partajează Postat Mai 22, 2009 Am incercat si asta Blind,dar daca cablajul este din ala mai prost,se crapa textolitul.Azi o sa merg la un atelier de mecanica fina aici in Oradea sa-mi faca ceva ax adaptor de la motoras la mandrina,o sa-i pun un ax mai lung sa nu ma incurce diametrul mare al motorasului si sper sa iasa.Daca ii pun si un mic aspirator,rezolv si problema prafului fin care e deranjant.Ce schema de reglat turatia imi recomandati?deci motorasul merge la 24Volti si am un traf de 1.2A care scoate 25V. Link spre comentariu
Blind Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Fiind de curent continuu (cu magneti permanenti banuiesc)...reglarea tensiunii de alimentare. Link spre comentariu
milet Postat Mai 22, 2009 Autor Partajează Postat Mai 22, 2009 Exact,scuze ca n-am precizat.Deci ceva de reglat stil PWM sa nu se incalzeasca pe acolo ceva tranzistori.. Link spre comentariu
Blind Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Faci o sursa su tensiune reglabila, ceva similar cu o sursa de laborator. Gasesti scheme destule pe aici, o poti folosi chiar pe cea de pe electronics-lab.com, testata de multa lume. Are topic dedicat si aici pe forum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum