Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adeziv metal-plastic

Sharky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

6

• doru3160

6

• Sharky

5

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Ar fi culmea sa ma apuc sa pun poze cu Bison cu intarire rapida... Este cel in siringa dubla cu ambalaj si piston rosu. Cel cu intarire normala e albastru.Zicea hugo mai sus sa pui mai mult intaritor.... GRESIT. In cazul rasinilor epoxidice nu se intareste mai repede.Singurul lucru care il obtii este ca strici calitatea lipiturii. Componentele trebuie sa fie in proportii cit mai exacte deoarece intarirea e o reactie chimica iar componenta in plus ramine neintarita. In cazul rasinilor epoxidice e impropriu spus "Intaritor"In cazul rasinilor poliesterice, intr-adevar merge sa pui mai mult intaritor. (unele sunt din 3 componente cum zice doru, nestrapol de exemplu)

Pai omul s-o fi lamurit sau nu,da eu chiar ca sunt in ceata...ziceai misa ca cel rosu(bison)e rapid,pai daca asta e rapid,ma intreb cum o fi cel albastru,ca eu de asta rosu am si cand lipesc cu el tre sa am grija sa nu-mi curga in papuci :rade: si cat de culmea o fi eu tot pun un scan cu ce am ca sa fie treaba lamurita(scuze de calitate da nu am mai scos camera)Daca asta e cel rapid inseamna ca poxipolul e spidy gonzales sau cum i-o mai zice ,eu credeam ca ai gasit ceva mai rapid,si nu stiu eu,pe asta scrie 5 min,da nu spune de cand incepi sa numeri , si eu m-am cam chinuit vreo 10 min sa-l tin in diverse pozitii pana coaguleaza putin si nu mai curge,de altfel ca si calitati adezive...jos palaria,nu ai ce reprosa,asta ar fi of-ul meu,ca nu sta unde-l pui :rade:
Link spre comentariu

Nu stiu ce ar trebui sa argumentez... Intr-adevar, rasina rapida nu e chiar asa de rapida precum scrie pe ea. Oricum depinde mult de temperatura. Cit despre faptul ca curge...nu prea m-a deranjat desi lucrez mult cu epoxi. Pot zice ca de multe ori m-a avantajat. Rasinile epoxidice pure (neamestecate cu pulberi) asa sunt. Trebuie sa le luam ca atare, sa invatam sa le folosim asa cum sunt.Pai saraca rasina epoxidica ce vina are ca tu ti piesele in mina pina se intareste cleiul? Fixeaza si tu piesele cu ceva. Oricum, in cazul rasinilor epoxidice, timpul de intarire trecut pe ambalaj e de fapt timpul in care fac priza. In realitate timpul de intarire, adica timpul in care se obtine duritatea maxima e de 6-8 zile la temperatura camerei, indiferent daca e rapida sau normala. Acest mic detalui scrie doar in prospectele rasinilor epoxidice industriale pentru ca daca ar scrie treaba asta pe un tub, nu l-ar mai cumpara nimeni.

Link spre comentariu

Tocmai de asta ziceam la figurat ca mi-a curs in papuci,am avut situatii cand a trebuit sa lipesc o piesa cilindrica si am avut nevoie de un pic de material de adaos in zona lipiturii,a trebuit sa rotesc piesa si sa o duc dintr-o pozitie in alta pana a inceput sa faca reactie si sa se intareasca,in asa fel incat dupa intarire sa am depus strat de adeziv uniform pe toata circumferinta,altfel era o picatura intarita intr-o parte si mai nimic in cealalta parte,sau daca o tineam vertical,nu aveam mai nimic pe nici o parte,dar probabil ca nu toti au patit asa ceva,sau nu i-a deranjat,de asta spuneam ca desi ca adeziv e mai slab poxipolul,in astfel de situatii il prefer...si e bine ca avem de unde alege,ca inainte vreme ma dadeam peste cap sa fac rost cu sacrificii de ceva rasina pt fibra de sticla,o foloseam la etansarea clopotelor de la instalatiile de vid pe flansa metalica de prindere pe instalatie...Alte vremuri :rade:

Link spre comentariu

Pana la urma l-am lipit cu epoxy de la bison.Dupa o ora am tras de phase plug si nu ma reusit sa il desprind cu mana.Sper ca gazele emanate de la reactie sa nu afecteze adezivii de pe bobina. De montat l-am montat la loc dupa vreo 3 ore.

Link spre comentariu

Nu-ti fa probleme. Acest adeziv e foarte bun si pentru rigidizarea bobinelor. Nu ataca bobinalul ci dimpotriva il protejaza.Nu degaja gaze la intarire, si nu se evapora nimic. Intarirea e o reactie chimica, nu se face prin evaporarea unui solvent ca la adezivii clasici. (prenadez de exemplu)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări