Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adeziv metal-plastic

Sharky

Postări Recomandate

Salut,Vreau o recomandare precum spune in titlu.Am patit beleaua cu un driver caruia i s-a desprins phase-plug-ul. Noroc ca nu s-a spart/deformat calota.Nu cred ca avea cum sa fie de la socuri deoarece boxa n-a fost scapata pe jos, a fost manevrata normal.Phase-plug-ul este din plastic, policarbonat, cred, iar locasul in care statea e din otel.Sunt 3 puncte de prindere late de 2mm si lungi de vreo 10.M-am gandit si eu la superglue, dar nu cred ca tine daca temperatura creste si nici nu stiu cum se va comporta la socuri.Tot ce imi vine minte este poxipol. Pe langa asta voi cresta usor cele doua suprafete pentru aderenta sporita. A doua oara nu vreau sa il mai desfac asa ca astept sugestii daca aveti mai bune.PS, am dat search, dar mare lucru n-am gasit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

6

• doru3160

6

• Sharky

5

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

ok, dar ceva concret?O marca, un produs pe care l-ai folosit? Nu de alta dar in reclame toate lipesc de iti sta ceasul, in practica, se mai intampla sa nu tina.

Link spre comentariu

Sigur, sa imi spui cand ai timp si dipozitie de asa ceva.Scuze ca n-am pastrat legatura, dar in ultima vreme nu prea am avut timp de hobby-uri.Sunt curios sa vad si experimentele cu tesla coil-ul.

Link spre comentariu

Da, Bison are niste adezivi foarte foarte buni. Sunt adezivi din 2 componente in 2 seringi alaturate, cu piston comun, pentru diferite tipuri de materiale. Eu personal l-am folosit pe cel pentru metal foarte mult si este extrem de rezistent( Am lipit coada la un ciocan dupa ce a sarit o aschie destul de mare din ea si , desi am folosit acel ciocan mult timp, adezivul este inca acolo, fara sa aiba vreo crapatura, deci rezista extrem de bine la socuri)Deci eu recomdan cu incredere Bisor, il gasesti in magazine, gen carrefour, Bricostore, etc...

Link spre comentariu

eu ce am folosit era transparent, intr-un tub de aluminiu ca cel de pasta de dinti , doar ca mai micdupa cum ti-au mai recomandat inca cativa colegi , foloseste-l cu increderee ceva mai costisitor ca un super glue (vreo 10 lei) dar dai un ban cu folos

Link spre comentariu

Am acum ambele tipuri de adeziv,si poxipol,si bison in 2 cilindri tip seringa,da ca sa fiu sincer,folosesc poxipol mai mult,pt ca e mai comod,nu curge,face priza mai repede,pe cand bison-ul,are aderenta(poate un pic mai buna ca poxipol)numai ca tre sa fie pe pozitie orizontala lipitura ,altfel curge tot,si are si timpul de intarire mai mare...in functie de aplicatie,se poate alege ori poxipol,ori bison,eu le gasesc pe ambele bune pt aplicatii home made,sunt stabile termic pana pe la 100*C,si daca si suprafata de lipire e destul de mare chiar tine destul de bine o lipitura...

Link spre comentariu

Pai ar fi culmea sa nu tina lipitura. Rasinile epoxidice sunt considerare ca fiind cei mai buni adezivi, cu aplicatii in aviatica, tehnica militara, etc. Rasinile epoxidice lipesc aproape orice. Nu lipesc polietilena, cauciucul siliconic si inca citeva materiale plastice.Si Bison are varianta cu intarire rapida. Varianta cu intarire normala e mult mai buna.Pentru Sharky e cea mai buna alegere.

Link spre comentariu

Asta am observat si eu,ca varianta cu intarire mai lenta e mai buna,numai ca nu mai aveam rabdare sa le astept sa se intareasca :rade: Bison cu intarire rapida nu am vazut(de fapt recunosc nici nu am cautat),si de asta folosesc poxipol,care daca nu ai aplicatii speciale face fata cu succes,eu l-am folosit cel mai bine la reconstructie,cand aveam lipsa parti dintr-o piesa,si nu aveam posibilitate sa inlocuiesc,suplineam bucata lipsa cu poxipol(daca era de marime rezonabila)mai ales la carcase,piciorusul unde se infileteaza surubul de prindere al capacului,il reconstruiam si pe urma il gauream,filetam,si scapam de prinderea capacului cu elastic :rade:

Link spre comentariu

Hm... la cele din 2 componente... pui mai mult intaritor si se intareste mai repede. Sau mai poti picura un pic de "superglue" gel si se intareste mai repede.

Link spre comentariu

Hm... la cele din 2 componente... pui mai mult intaritor si se intareste mai repede. Sau mai poti picura un pic de "superglue" gel si se intareste mai repede.

Incearca cu Bison o lipitura verticala si oricat intaritor ai pune sa-mi zici si mie la final cu ce-ai mai ramas...ca sa nu mai zic de cilindrii tip seringa ce iti dozeaza automat cantitatile ca sa nu risti sa ramai la final doar cu una.Sunt situatii cand lipitura nu poate fi "aranjata"la orizontala,si atunci sa te vad... Am avut in timp cam tot felul de adezivi,incepand cu cel pt fibra de sticla,de fapt singurul ce il aveam la dispozitie inainte de liberalizarea importurilor,si tot din 2 solutii,si chiar 3 am avut-rasina de baza,intaritor,si plastifiant,cel putin asa scria pe sticlutele in care era si pe care le-am aruncat acum catva timp,dar nici unul nu putea fi aplicat decat la orizontala,de asta spuneam ca mari calitati adezive poate n-o avea poxipolul,depinde la ce probe mecanice e supus dupa lipire,dar meritul cel mai mare e acela ca nu curge.Si cum zicea misa,exista si bison cu intarire rapida,mie nu mi-a picat ocazia sa-l vad la raft,poate de curiozitate il cumparam,da de amestecat rasina epoxi cu superglue,nu am incercat,poate si pt ca sistemul de intarire la fiecare in parte e diferit-unul se bazeaza pe reactia chimica a 2 componente si se intareste si sub apa,iar celalalt doar in contact cu aerul...
Link spre comentariu

Ar fi culmea sa ma apuc sa pun poze cu Bison cu intarire rapida... Este cel in siringa dubla cu ambalaj si piston rosu. Cel cu intarire normala e albastru.Zicea hugo mai sus sa pui mai mult intaritor.... GRESIT. In cazul rasinilor epoxidice nu se intareste mai repede.Singurul lucru care il obtii este ca strici calitatea lipiturii. Componentele trebuie sa fie in proportii cit mai exacte deoarece intarirea e o reactie chimica iar componenta in plus ramine neintarita. In cazul rasinilor epoxidice e impropriu spus "Intaritor"In cazul rasinilor poliesterice, intr-adevar merge sa pui mai mult intaritor. (unele sunt din 3 componente cum zice doru, nestrapol de exemplu)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări