yonni Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 salutare la toti meseriasi . Am un subwoofer pro system de 30 cm si 500 W ,mai multe nu stiu despre el pt ca nu scrie nimik ,L-am pus intr-o cutie de L=46 cm , l = 46 , a = 30 ,si ce vreau sa stiu este ca la toate melodiile cu bass se misca super tare membrana difuzorului si aproape ca nu se aude nimik , desi geamurille de la camera tremura de numa. Care este motivul? cutie prea mica sau prea mare? Astept Parerile voastre. Stima Link spre comentariu
tranzistor Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 In principiu bassul nu se aude foarte tare in incintele bass-reflex. Cauza ta ar putea fii SPL mic sau frecvente prea joase,pe care nu le auzi.Sfat:incearca sa amplasezi subul intr-un colt al camerei,sau,daca poti,in dulap ar fii ideal,asa mai castigi cativa dB. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 daca e bas reflex cutia,e mare,inchisa e aproximativa sau mare=>incearca o cutie mai mica.succes! Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Fara parametri e greu de zis.Incearca sa-i cauti parametrii si dupa aia vedem ce putem face.Difuzoarele sunt serioase sau sunt niste pocnitori ordinare? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 In principiu bassul nu se aude foarte tare in incintele bass-reflex. Cauza ta ar putea fii SPL mic sau frecvente prea joase,pe care nu le auzi.Sfat:incearca sa amplasezi subul intr-un colt al camerei,sau,daca poti,in dulap ar fii ideal,asa mai castigi cativa dB.De unde le sco?i m? nene? Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Nu stiu de unde le scoate, dar pe asta cu dulapul o folosesc si eu; intr-o zi din motive de plictiseala am plimbat subul prin toate comparimentele dulapului, pe sub pat etc si cel mai bine sade in dulapul cu volumul cel mai mare(in cazul meu). Cu toate astea nu recomand sa va bagati boxele prin mobila, mai ales respectivul cu dif de 30cm si sute de watti(cine stie cati adevarati). Link spre comentariu
tranzistor Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 In principiu bassul nu se aude foarte tare in incintele bass-reflex. Cauza ta ar putea fii SPL mic sau frecvente prea joase,pe care nu le auzi.Sfat:incearca sa amplasezi subul intr-un colt al camerei,sau,daca poti,in dulap ar fii ideal,asa mai castigi cativa dB.De unde le sco?i m? nene?aveam un program al carui nume imi scapa momentan,si printre altele imi calcula incinte,imi zicea care is mai bune,imi calcula nivelul intensitatii sonore in camera in functie de locul unde era amplasata boxa,si,programelul asta,imi arata ca,cu cat o incinta este mai mare cu atat e mai buna. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Electronica e o stiinta exacta.Fiecare difuzor raspunde cel mai bine intr-un anumit tip de incinta la un anumit volum. Daca incinta e mai mare sau mai mica decat cea care ii corespunde difozorului, difuzorul nu va mai reda frecventele cum trebuie.Si nu mai da astfel de idei ca maine vine unu ce vrea sa-si faca din sifonier woofer. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Electronica e o stiinta exacta.Fiecare difuzor raspunde cel mai bine intr-un anumit tip de incinta la un anumit volum. Daca incinta e mai mare sau mai mica decat cea care ii corespunde difozorului, difuzorul nu va mai reda frecventele cum trebuie.Si nu mai da astfel de idei ca maine vine unu ce vrea sa-si faca din sifonier woofer.bine zis,dar,la partea cu pozitionarea are ceva dreptate tranzistor,se stie ca (,)ceea ce ajunge la urechile noastre de la o boxa,e influentat si de acustica camerei,de rezonanta ei,atunci se poate jongla putin cu pozitionarea boxelor,mai ales a celor de frecvente joase ,dar nu exagerat,gen bagat in sifonier,dulap sau wc :ras:cat despre programul mentionat de tranzistor,de unde stia el rezonanta unui anumit corp de mobilier,al diferitelor tipuri de pereti,ca sa poata calcula cat de cat aproape de adevar pozitionarea optima a boxei?!eu cred ca era facut de fat frumos programul ala Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 La pozitionare poate ca are dreptate, eu m-am referit la faptul ca el precizeaza ca:,, programelul asta,imi arata ca,cu cat o incinta este mai mare cu atat e mai buna.;; Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 asta poate a visat el Link spre comentariu
tranzistor Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Mai buna in sensul castigului in dB.Am facut cuiva o cutie cu el si se aude bine.Boxa in sifonier e ceva genu' band_pass,cred.Si de indata ce ajung acasa va dau si numele softului asta,sa vada toata lumea ce si cum. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Nu va mai luati atata dupa programele de calcul caci ele sunt facute doar pt ati face o ideie, nu iti zice nimic exact! Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Nu va mai luati atata dupa programele de calcul caci ele sunt facute doar pt ati face o ideie, nu iti zice nimic exact!Serios se pare ca si electronica e o stiinta inexacta...mai sa fie nu am stiut asta!!1???Eu va spun sigur ca boxele se calculeaza si sunt foarte multi factori care influenteaza calitatea sunetului:volum boxa(cm cubi),tip de material,felul in care e lipi ,antifonajul si nu in ultimul rand filtrele care toate se fac prin calcule matematice si masuratori electrice si electronice. Link spre comentariu
radue Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Si zi tu un program care ia in calcul toate acestea.Daca nu sti iti zic eu unu, numai ca la ala ca sa te folosesti de tot ce poate el trebuie sa ai si echipament de masurat calumea sa verifici.Totusi, avand in vedere ca pentru 99% dintre forumisti programele pe calculator de facut boxe sant doar 2, WinISD si Bass Box ( Eminence designer ) Bogdi are dreptate. Acele programe doar te ajuta sa vezi cat de mult poti sa tragi de un difuzor intr-o incinta anume pana in 200-300 Hz. Peste deja programul nu poate sa mai faca nimic daca nu faci anumite masuratori ( vezi Bass Box si frequency response pentru difuzor ).In final, desi pe hartie ( monitor ) arata bine, programul ala nu ia in calucul si influenta mediului inconjurator asa ca nu poti sa spui ca e 100% exact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum