vasilenicolae52 Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 caut schema electronica a unui temporizator pt. stergator parbriz " ELECTROMAGNETICA TSP-4T SF44/96 12Vcc/10A RS80621 " ... pe care vreau sa-l plantez intr-un Mercedes 220 [fabricat in 1968 !] ... multumiri anticipate ! Link spre comentariu
Vizitator dtdajma Postat Iunie 28, 2006 Partajează Postat Iunie 28, 2006 Am o Dacia 1410 care nu are temporizator la stergatoare, fapt care e suparator cand ploua incet - adica trebuie sa dai continuu de manetutza de la bord ca sa se plimbe stergatoarele de 2 - 3 ori si apoi sa le opresti. Si am gasit un temporizator romanesc si nu stiu cum sa il pun in circuit :oops: El are 4 borne: "+", "-", "I" sau "|" nu se intelege si "AF" Temporizatorul are in el un releu, un tranzistor, cateva diode si cateva rezistoare........ Ajutati-ma si pe mine sa montez dracia asta la stergatoare !!!! :!: Procedezi astfel:+ il pui la borna intrerupatorului de comanda a intermitentei, intrerupator care are la cealalta borna + pe contact (linia 15).AF il pui la reductorul motorasului, pe zona centrala a platanului, ca sa intelegi mai bine, reductorul inchide si deschide niste contacte in miscarea sa, iar AF il pui pe contactul fix al platanului asa cum la un releu ar fi lamela mobila.- se duce la intrerupatoarele pentru pozitia oprit si pozitia intermitent, intrerupatoare care au pe celalati pini legatura la tr.1 de viteza.m se leaga la masa (linia 31).Dispunerea bornelor la releu este urmatoarea:stanga: AFmijloc: mdreapta: -jos sub mijloc: +Revino pentru detalii daca este cazul. Succes in rezolvarea problemei! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum