Vizitator keyth77 Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Salut dragi colegi forumisti, Sunt nou pe acest forum,dar trec direct la subiect si anume:am un amplificator(nu foarte puternic)cu urmatoarele probleme: -a mers pe masina si dintr-o data s-au ars sigurantele,2 la numar -am schimbat sigurantele si surpriza:nu se mai ard sigurantele,dar nici nu mai misca nimic -am pus alte fire la baterie si tot fara nici un rezultat -am facut-o bucati sa vad daca e vreun circuit intrerupt,dar nu se vede nimic si mai mult de atat nu ma pricep la electronica Daca este vreun coleg care poate sa mi zica ce are i as fi foerte recunoscator In link ul de mai jos sunt si niste poze cu amplificatorul pt ca nu am putut sa le postez direct pe topic http://img35.imageshack.us/gal.php?g=imag019.jpg Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Amlificatorul tau e format din doua parti: cum te uiti la poza ta partea de sus e un convertor care tranforma tensiunea de pe baterie +12V in tensiune dubla+/-25-40v vezi cu un aparat de masura daca ai tensiune pe cei 10 Condensatori. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 la ce poze ai pus,doar mama omida te poate ajuta .daca nu le ai cu electronica,eu recomand sa-l duci la cineva care le are.succes! Link spre comentariu
ionut20 Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 probabil s-au ars unul sau mai multi finali din amplificator (cei 8 la numar in capsule mai mari ... 4 pe fiecare parte) sau mai probabil s-a ars unul sau mai multi tranzistori din sursa in comutatie, adica din cei 4 de pe partea din stanga cum te uiti la poza cu placa pe verticala. Verifica cum a zis si colegul daca ai tensiune pe condensatorii de la mijlocul placii ... leaga statia la o sursa de 12V cc de putere mai mica, 1 ... 5A, ca daca o legi la baterie si faci din greseala scurt cu bornele aparatului de masura, mai arzi si alte piese. Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Ai reusit ceva?ai incercat sa decuplezi alimentarea convertorului de amplificator si sa vezi ce tensiuni ai pe acolo si daca scoate tensiuni.Daca nu merge convertorul si e prea scump sa il repari foloseste partea de putere alimentant printr-o sursa dubla cu traf. Link spre comentariu
Vizitator keyth77 Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Salut,asa cum am mentionat si in primul post nu prea ma pricep la electronica,dar stand intr-o zi ma mai uitam la statia facuta bucati si observ pe ea anumite nereguli... Pun un link cu o poza ca sa fiu cat se poate de explicit http://img32.imageshack.us/img32/2185/imag025.jpg In poza,in stanga se vad 4 piese numerotate de la 1 la 4...problema e: Piesa 1 e sparta incat lipseste o mica bucata din ea Piesa 2 e doar crapata,iar... Din piesa 4 lipseste o mare bucata din ea pe aceste piese sunt notate anumite repere,doua avand aceleasi repere si doua alt reper dupa cum urmeaza: IRFZ44N...IR 208 F...01 50 IRFZ44N...IR 207 F...01 21 Imi poate spune cineva de unde cumpar eu aceste piese pt ca am tot intrebat si nu am gasit pe nicaieri. Va multumesc inca odata pt sprijinul acordat si timpul pierdut cu problema mea Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 sunt tranzistorii sursei,incearca la magazinele de pe str MAICA DOMNULUI,prin comana la tme(vezi in partea de sus a paginii),sau la orice magazin on line.s-ar putea sa mai fie si altceva mort pe acolo,nu doar aia.succes!p.s. ceri tranzistori irfz44n la magazin Link spre comentariu
Vizitator keyth77 Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Multumesc pt informatie...chiar in seara asta ma duc acolo(pe Maica Domnului)...am cautat si pe tme si mi-a gasit ceva care am vazut ca nu sunt chiar scumpi Imi cam vine sa mi dau dar ce sa fac continui,sa vad ce iese pana la urma pt ca daca ma duce foarte mult ca pret,renunt si imi cumpar alta nouaMultumesc inca odata Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 daca e convertorul si nu e rentabil o poti face statie de casa mai recuperezi din bani eu asa am facut cu un ampl auto si merge bine pe un calc ca etaj final.de corectii nu ai nevoie ce are Winampul Link spre comentariu
schukaru Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 pune mai bine irfz48 sunt cam la acelasi pret ar fi bine dca acei tranzistori sa fi cazut din cauza utilizarii necorespunzatoarede obicei se ard si 1-2 finali sursa intra in scurt si neavand protectie la scurt..........bufffff va trebui sa desparti sursa de cele 4 amplificatoare daca dupa inlocuirea irfp-urilor treaba e ok inseamana ca cel putin unu din canalele amplificatorului e in scurt/finali arsi,poate au sarit bucatele din tranzistorii care au bubuit,sau alte dracii/succes in repararea amplificatorului Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 vezi de la ce magazin le iei,ca multe sunt facaturiputine magazine de pe maica domnului au piese originale! Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 vezi de la ce magazin le iei,ca multe sunt facaturiputine magazine de pe maica domnului au piese originale!prea tarziu,cred ca i-a luat deja ,oricum eu dau un pronastic de 3 la1 ca-i buleste si pe astia din cauza unei alte probleme a amplifului,cea care a inceput lantul problemelor in amplif. Link spre comentariu
ionut20 Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 daca nu deconecteaza sursa de amplif nu isi va da seama care e treaba pe acolo. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 chiar daca o deconecteaza,tot nu-si va da seama,cu gura lui a spus ca nu le are Link spre comentariu
Vizitator keyth77 Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Va salut domnilor, Deja am renuntat la ideea de a ma mai baga eu pe acolo Am luat acei tranzistori(4 la numar) i am pus pe placa,am conactat o la 12V si surpriza nnumarul 1 din urmatoarea poza se incinge de nu poti sa pui mana pe el http://img32.imageshack.us/img32/2185/imag025.jpg Asta e singurul semn pe care il da,in rest nimic,nu se aprinde ledul,nu face nimic Va multumesc totusi pt sprijinul acordat,dar am ajuns la concluzia ca mai bine caut pe cineva care se pricepe Respect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum