Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptoare simple

vivaelzorro

Postări Recomandate

Sunt incepatori intr-ale electronicii si as dori sa incep cu niste radioreceptoare mai simple!!! Am sscanat dintro ravista tehnium din '96 (reletiv racent 2 scheme + 2 amplificatoare!!) Astept parerile voastre in legature cu schemele si cu piesele necesare construirii acestor doua radioreceptoare! Dispun de aproape toata colectia tehnium si as putea sa mai caut scheme, sa le scanez si sa le postezi daca credeti ca ajuta!!! Am gasit cateva dar au tranzistori tip EFT (cred greu de gasit dar totusi cineva de pe aici sustinea ca se mai gasesc)! Am mai facut un subiect nou dar intr-o categorie gresita asa ca am revenit si am facut un altul in sectiunea corespunzatoare si anume cea a incepatorilor!!! astept raspunsurile voastre!! Multumesc anticipat! Numai bine!!!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vivaelzorro

8

• yo9hnf

5

Top autori în acest subiect

azi si maine nu am timp sa ma mai uit dar o sa mai postez o schema si stabilim impreuna!!! Ai tu si poti trimite prin posta???

Da. Iti pot da gratis. EFTuri si ACuri.
Link spre comentariu

as merge dupa imaginile 2, 8, 9, 10!!! poate ma ajuti sa-mi spui de unde sa-mi cumpar si celelalte componente!!! Miez de ferita de unde??? pe ce asamblez piesele????

Link spre comentariu

1. FA-TI ANTENA !!! fir lung...orice. Degajata si pusa cat mai sus.2. Bara de ferita gasesti prin targuld e vechituri, de pe la vre-un radio dezmembrat3. Cablaj imprimat sau in aer ; astea simple le faci foarte usor in aer daca respecti logica schemei - adica ordinea pieselor si preferabil "firele" de alimentare + si -.LE : cand au fost publicate schemele astea nu erau repetoare GSM la fiecare colt de starda, nu erau retele de internet , nu erau statii PMR in fiecare buzunar etc....Concluzia....fa-ti antena intai !

Link spre comentariu

crezi ca functioneaza antenele de la radiourile aste normale sau trebuie sa cut din nou prin tehnium!!!! De care fir ar trebui sa folosesc

Link spre comentariu

Daca stai la casa/curte, poti face o antena long-wire. Documentatie gasesti garla pe net.

Poti incerca cu un fir de 20-40m. Sau , daca ai loc, poti face una W3DZZ de 26m (dipol scurtat).

Internetul e mare.

Antena e si ea mare :da .

Fa-ti antena!

Poti incerca un receptor extraordinar de simplu cu TDA7000, vezi aici

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=29&t=40452.

LE : Posted Image

http://www.geocities.com/SunsetStrip/Towers/3332/wireantenna.html

LE : Vezi AM Band Antenna de AICI

Link spre comentariu

cauta si tu pe net....lungimea unei antene este functie de frecventa ei de rezonanta...

E complicat de explicat daca nu ai nici cele mai elementare notiuni de radiotehnica/fizica.

Cauta pe net : frecventa, lungime de unda, antena etc.

Oantena de 30m de ex, o poti folosi la receptie pentru orice banda (nu o sa dea randament pe toate benzile radioamatorilor, dar nu conteaza...merge).

Nu conteaza daca sunt 29 sau 31m. Orice lungime !

Orice fir, conteaza ce ai tu prin casa. Daca iti convine, poti cumpara sarma de instalatii electrice de la magazine gen praktiker la 20-50m si o poti folosi pe accea.

Incerc sa pun eu niste poze despre antene .

Le:

http://uploading.com/files/KBSXKADY/antena.rar.html

Am fotografiat din cartea "RADIOTEHNICA SI RADIOAMATORISM" - Gh. Stanciulescu. Calitatea imaginilor nu e tocmai buna, dar continutul conteaza.

Incearca sa faci receptorul cu TDA7000 - sau altul ; la asta, pe unde ultrascurte nu ai nevoie de antena mare...un fir de 50cm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări