Vizitator Aemilius Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Mersi mult pentru lamuriri. Acuma o sa le iau si sa le mai aprofundez putin. In legatura cu U5C, o sa incerc sa aflu si rolul acestuia, si daca reusesc, revin cu un raspuns.Daca mai imi apar ceva nelamuriri pe parcurs, sper sa ma mai poti ajuta.Multumesc. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor. Daca vrei sa aprofundezi lucrurile, eu zic sa iei niste carti serioase, din afara, nu proiecte dubioase de pe net. Link spre comentariu
Vizitator Aemilius Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Salut. Am revenit cu cateva noutati. Ce am aflat eu : bocul format din chenarul rosu este un bloc limitator de tensiune. Electromagnetul era folosit pentru a devia un fascicol de electroni, aflat intr-o incinta vidata. Pentru ca acest fascicol sa nu loveasca peretii incintei, era nevoie de acest bloc limitator (tensiunea se limiteaza pentru a nu scadea sub o valoarea minima, sau a urca peste una maxima), care asigura minimul de curbare al fascicolului de electroni astfel incat sa nu se distruga incinta respectiva. Acuma, daca ma poti ajuta, am o intrebare : eu as vrea sa setez cele doua limite la 1-2V, respectiv 7-9V. Aici trebuie sa jonglez din cele doua potentiometre (limita jos - R24, limita sus - R21) si sa fac calculele cu teorema lui Millman. Poti sa ma ajuti te rog ??? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Asa cum e desenat acum, nu face nimic util, asta e problema, nu stiu de ce iti mai bati capul cu schema asta. Cauta pe net scheme de limitatoare de tensiune.Cum am spus, pune mana si cauta surse calumea de informatii daca zici ca e pt studiu. Sau am eu impresia ca tu chiar vrei sa construiesti chestia asta sau sa o folosesti pt un proiect ceva? In cazul asta iti urez succes! A si vad ca tot aflii "informatii noi", de ce nu te ajuta cel/sursa care ti le da? Sau de ce nu ti le-a dat de la inceput? Eu nu mai pricep nimic din topicul asta si ca dovada nu o sa mai postez. A si teorema lui Millman nu este utila decat cand avem ramuri cu generatoare si rez in paralel pt determinarea tensiunii. In cazul de fata nu prea isi are rostul. Link spre comentariu
Vizitator Aemilius Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Asa cum parca am precizat si intr-un post anterior, schema o am deja facuta practic, numai ca nu functioneaza asa cum ar trebui... Intreband practic in stanga si dreapta mi-a fost sugerat ca blocul respectiv ar putea fi un bloc limitator... Iar cu teorema lui Millman cred ca se pot calibra potentiometrele astfel incat sa imi rezulte tensiunea de deschidere a tranzistoarelor de pe bucla de reactie.Multumesc mult pentru ajutorul acordat pana acum. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Esti sigur ca stii teorema lui Millman? Nu cumva incurci notiunile? Mai documenteaza-te.Legat de circuitul asta, eu zic sa simulezi partea asta de circuit sa vezi cam ce face.... asa ar face orice om normal inainte sa dea cu teorema lui millman.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum