Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor problema (sumator in ABEL)

Vizitator mskyaxl

Postări Recomandate

Vizitator mskyaxl

Se da: Construiti un circuit care sa primeasca la intrare un numar in binar pe 8 biti iar la iesire sa intoarca numarul bitilor pe 1 existenti in numarul de intrare.Deci 8 biti intrare 4 biti iesire, nu?M-am gandit sa folosesc un sumator pe 4 biti.(sa adun pe rand cate un bit din cei 8)problema e ca nu stiu sa implementez in ABEL un sumator care sa-mi aduna pe rand cele 8 intrari.Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Se da: Construiti un circuit care sa primeasca la intrare un numar in binar pe 8 biti iar la iesire sa intoarca numarul bitilor pe 1 existenti in numarul de intrare.

Nu se precizeaza daca circuitul este paralel sau serial adica daca cei 8 biti se aplica simultan sau nu. Presupunand ca nu, atunci nevoie de un circuit de serializare, fiecare bit de intrare din cei 8 se face sau exclusiv (XOR) http://www.codersource.net/images/table_xor_nor.jpg

pe rand cu 0 logic si apoi se numara cate rezultate de 1 logic au fost.

Link spre comentariu
Vizitator mskyaxl

tot trebuie sa incapa intr-un GAL16V8D

Da, cei 8 biti vin o data pe 8 intrari ale galului.

Folosesc IspLEVER - abel/schematics.

Am incercat in abel cu numaratoare si primesc eroare "project dows not fit" in GAL-ul dspr care vb.

Am incercat in abel si cu sumatoare si aceeasi eroare.

Am incercat si in shematics cu sumatoare in care am pus bitii 2 cate 2 iau rezultat-ul l-am pus iar in sumatoare ,cumva in cascada si am aceeasi eroare.

http://s4.transfer.ro/storage/transfer_ro-b2c613001509e0dd34d.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări