Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu amp sony str dg520

Vizitator siLviu_s27

Postări Recomandate

Vizitator siLviu_s27

Salut! Am un receiver sony str dg520. functioneaza perfect, insa nu si cand trec in modul 5.1(multi stereo) si cresc volumul. Dupa c depasesc nivelul 40 (are 73 max) nu mai are putere se "dea" in boxe ( o pereche sony ssf-6000 si o pereche sony ss mf450h). Acelasi lucru se intampala in multi stereo si doar cu 2 boxe sau 1 p iesirile audio. Se comporta exact ca un amp auto p o baterie consumata. Si dak, cresc vol la 60-70 intra in protectie. Sa fie trafu prea mic? Dar dc l-au mai pus? V-as fi recunoscator pt ajutor. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hugo

1

• harman37arun

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acest amplificator are impedanta de iesire pe8 ohmi daca ai pus boxe de 4 Ohmi e normal sa se comporte asa ca schimba boxele sau adauga o rezistenta de 4Ohmi in serie cu boxele desi e mai indicat sa pui boxe de 8Ohmi ca pe rezistenta pierzi putere dar de proba e bine.Daca ai pus rezistenta si nu mai decupleaza schimba boxele.Sau verifica difuzoarele sa le masori impedanta cu un aparat se poate ca daca ai boxe de 8 Ohmi sa ai un scurt in boxe(filtre sau dif).Succes.

Link spre comentariu

Hm... in orice mod ai senzatia de lipsa de putere? Sau doar in 5.1? Boxele oricum nu sunt prea stralucite... iar de puterea lor... ce e peste 40W o sa fie peste ce pot duce mecanic. In modul 2CH sunetul e doar pe boxele din fata fara a mai trece prin brambureala digitala... o sa ai un pic de forta. Daca e pe multi... sunetul o sa treca prin smecheria digitala si o sa ai mai putina forta insa efecte la gramada ... iar daca ai cumva setat subwoofer-ul pe on ... lipsa de bass in celelalte boxe. Eu am un STR-DE197 stereo si doua seturi de boxe tot Sony, unul de podea(un stramos al SS-MF450) si altul de biblioteca. De ascultat... peste 45 nu mai simt mare diferenta in boxe. Si dupa cum mi-au spus baietii de la service(hm)... la boxele lor e bine sa imparti la 2 puterea ca sa vezi cam cat duce fara probleme.

Link spre comentariu
Vizitator siLviu_s27

senzatia de lipsa de putere apare doar in modul 5.1, cand cresc volumul! Boxele sunt fiecare p 8 ohm. Pe dolby pro logic e normal sa nu scoata tot c pot finalele, insa p multi stereo ar trebui sa dea exact k p 2ch(putere de care sunt multumit). are 10 finale. 5 de un fel si 5 de un fel cum este normal! in 2 ch nu se incalzeste la fel de tare k p 5ch. deci 6 finale nu lucreaza in acel mod. cand intra in lucru si celelate, park, "cade" trafu! nu stiu c sa zic...oare ar trebui schimbat cu unul mai puternic? asta consuma 250 w. cam putin dupa parerea mea! cik are 5x100. dar dupa mai mult d 85 nu are (in mod stereo). asa ca are 5x85. dar poate cu alt traf..... Voi c ziceti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări