mecomanv Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 As dori sa stiu daca exista vreo substanta profesionala care dizolva emailul de pe conductoarele de CuEm.Am incercat cu aspirina dar,nu sunt multumit.Evident ca as putea sa le razuiesc ....dar... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Am vazut la o firma care face trafuri toroidale ( si nu e Petra ) din Ploiesti....aveau un fel de bormasina(motoras) care cu un fel de mandrina, "rodea" izolatia de Cu. Ei foloseau si dubla izolatie pentru trafurile toroidale. Link spre comentariu
mecomanv Postat Mai 19, 2009 Autor Partajează Postat Mai 19, 2009 Deci solutia este tot una mecanica...Imi aduc aminte cand mi-am facut aparatul de sudura ,am foloit tot soiul de conductori care i-am gasit pe langa casa,si,dupa ce am format manunchiul,am prins o perie de sarma in flex si am inceput sa razuiesc izolatia la capatul sarmelor ,dar nu a dat randament,asa ca... pan ala urma am luat fiecare fir in parte .Hmm ,bine ar fi daca ar posta cineva mai amanuntit despre acea ...mandrina de care spunea yo9hnf. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Eu le ard cu bricheta. Dupa care curatire mecanica, aspirina, etc. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 treaba cu "mandrina" e posibila la conductoarele de sectiuni mari dar la CuEm cu sectiune mica nu e aplicabila.cred ca tot cu bricheta si smirghel hartie e cee mai simpla. aia cu aspirina e puturoasa rau Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 sau direct cu letconul incalzit bine Link spre comentariu
djlove Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Direct cu letconul nu merge decat la diametre mici ale conductorului. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Pai, acu', daca vrei sa dezizolezi sarmele de la Portile de Fier... ia un flex Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Aspirina merge perfect dar miroase ingrozitor de urat. Eventual le arzi cu bricheta inainte. Eu asa m-am descurcat pana acum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Aspirina e foarte bun?, nu ?tiu de ce nu v? place vou?. Mirosul... cred c? se subîn?elege c? atelierul unui electronist trebuie foarte bine aerisit (nu de alta, dar nu numai opera?iunea asta degaj? vapori toxici, dar - cu atît mai mult - atunci cînd se corodeaz? un cablaj imprimat, sau cînd se lucreaz? mult ?i se inhaleaz? decapant evaporat, se degaj? substan?e nocive pentru sistemul respirator ?i nu numai). Deci n-ar trebui s? deranjeze mirosul ci faptul c? e vorba de degajarea unor substan?e toxice care impun anumite m?suri de protec?ie, din care prima ?i cea mai elementar? este aerisirea corespunz?toare a spa?iului de lucru. O a doua ar fi utilizarea unor lupe (pentru a nu sta cu nasul lipit de sîrma de decapat ?i letconul utilizat pentru a o presa pe aspirin?)... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 pe bune ca aspirina distruge lacul? si nu temperatura letconului si faptul ca se freaca lacul cu varful incins? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 E de la aspirina nu e doar temperatura. Incearca fara si cu aspirina si vei vedea ca e o diferenta foooarte mare. Dar ai grija, dupa cat de rau miroase, fumul care se degaja e toxic mai mult ca sigur. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 o sa experimentez da,aspirina miroase foarte nasol,daca inhalezi te ineci/tusesti etc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum