Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Substante ....decapante

mecomanv

Postări Recomandate

As dori sa stiu daca exista vreo substanta profesionala care dizolva emailul de pe conductoarele de CuEm.Am incercat cu aspirina dar,nu sunt multumit.Evident ca as putea sa le razuiesc ....dar...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• yo9hrb

2

• mecomanv

2

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

Am vazut la o firma care face trafuri toroidale ( si nu e Petra ) din Ploiesti....aveau un fel de bormasina(motoras) care cu un fel de mandrina, "rodea" izolatia de Cu. Ei foloseau si dubla izolatie pentru trafurile toroidale.

Link spre comentariu

Deci solutia este tot una mecanica...Imi aduc aminte cand mi-am facut aparatul de sudura ,am foloit tot soiul de conductori care i-am gasit pe langa casa,si,dupa ce am format manunchiul,am prins o perie de sarma in flex si am inceput sa razuiesc izolatia la capatul sarmelor ,dar nu a dat randament,asa ca... pan ala urma am luat fiecare fir in parte .Hmm ,bine ar fi daca ar posta cineva mai amanuntit despre acea ...mandrina de care spunea yo9hnf.

Link spre comentariu

treaba cu "mandrina" e posibila la conductoarele de sectiuni mari dar la CuEm cu sectiune mica nu e aplicabila.cred ca tot cu bricheta si smirghel hartie e cee mai simpla. aia cu aspirina e puturoasa rau :da

Link spre comentariu

Aspirina e foarte bun?, nu ?tiu de ce nu v? place vou?. Mirosul... cred c? se subîn?elege c? atelierul unui electronist trebuie foarte bine aerisit (nu de alta, dar nu numai opera?iunea asta degaj? vapori toxici, dar - cu atît mai mult - atunci cînd se corodeaz? un cablaj imprimat, sau cînd se lucreaz? mult ?i se inhaleaz? decapant evaporat, se degaj? substan?e nocive pentru sistemul respirator ?i nu numai). Deci n-ar trebui s? deranjeze mirosul ci faptul c? e vorba de degajarea unor substan?e toxice care impun anumite m?suri de protec?ie, din care prima ?i cea mai elementar? este aerisirea corespunz?toare a spa?iului de lucru. O a doua ar fi utilizarea unor lupe (pentru a nu sta cu nasul lipit de sîrma de decapat ?i letconul utilizat pentru a o presa pe aspirin?)...

Link spre comentariu

E de la aspirina nu e doar temperatura. Incearca fara si cu aspirina si vei vedea ca e o diferenta foooarte mare. Dar ai grija, dupa cat de rau miroase, fumul care se degaja e toxic mai mult ca sigur.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări