Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator pa2002

Vizitator catalin200702

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru aprecieri!

Aveti mare dreptate, motivul pentru care n-am facut-o este de-a dreptul hilar: pur si simplu AM UITAT. Aveam pregatiti inlocuitori si pentru aceia si pur si simplu am uitat sa-i schimb chiar daca practic erau in fata ochilor mei. Stiti cum e, de multe ori ceea ce este evident devine invizibil. :rade:

Oricum, dupa urechea mea, amplificatorul se aude chiar bine, nu distorsioneaza deloc chiar si la putere maxima, este stabil si chiar destul de rece in functionare as putea spune, toate acestea datorita unei constructii supradimensionate din toate punctele de vedere (fier balsoi din mama Rusie :rade: )

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Depinde ce se intelege prin sintagma "suna groaznic pe inalte": adica lipsesc inaltele sau ca dimpotriva inaltele sunt prea stridente?? Eu unul n-am observat nici una din cele doua situatii, ba chiar dimpotriva, mi s-a parut destul de liniar in toata banda de frecvente, atat urechiometric cat si pe osciloscop, imi pare rau ca n-am facut niste poze la formele de unda, care m-au surprins in mod destul de placut pentru varsta amplificatorului respectiv. Urechiometric mi s-a parut un sunet destul de rotund si frumos, poate cu mediile putin in fata fara ca acest lucru sa deranjeze cu ceva.

Daca as mai gasi unul, l-as prepara pentru colectia mea personala. :P

Link spre comentariu

O fi fost superdioda deschisă maxim la reglaj de un meşterică, ampliful coborît în clasa B- şi avea distorsiuni de neracordare a semialternanţelor.

Sau era o neadaptare de impedanţe şi semnal cu sursa de semnal. Altfel era un amplif bunicel ca realizare, cu excepţia unor piese folosite.

Editat de zal
Link spre comentariu

Mda , majoritatea nu erau puse la punct .

+1

La schema in discutie , produsul banda x putere este foarte mare , de aia se pot obtine rezultate foarte bune , indiferent ce manaca anumiti useri analfabeti  pe la colturile internetului  :) .

Desigur , ma refer doar  la seminte de floare ...

Link spre comentariu

Trebuia să fiu mai clar: un meşterică autohton, cum au fost destui nechemaţi prin anii 90.

.............

Deşi rar, este posibil ca la semireglabilul din superdiodă să nu fi făcut contact bun cursorul şi să ţină deschis tranzistorul, ceeace e acelaşi lucru cu ce am scris mai sus, fără să mă mai autocitez. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări