Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dif cu bass reflex

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

Vizitator ge[]rge18

este vreo difernta intre dif cu bass reflex si cele normale????ce au astea in plus ????? in afara ca sunt specile pentru woofere

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

2

• Sharky

1

• Adi Florin

1

• m4xx

1

Top autori în acest subiect

Vizitator DJ_tymy

daca te referi la incinta bass-reflex aceasta fata de cea inchisa foloseste si unda de spate a difuzorului defazad-o cu 180 de gradedaca te referi la deschiderea din piesa polara a magnerului aceea foloseste la racirea bobinei

Link spre comentariu

O diferenta cat de cat importanta este ca incinta inchisa are raspunsul tranzitoriu mai bun, poate sa coboare sub 30 hz fara sa distruga difuzorul

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

:roll: :roll: din cate stiam eu incinta inchisa are o eficienta mai scazuta decat cea bass reflex limita inferioara a benzii este mai ridicata decat la bassreflex si din contra difuzoarele care sa merga bine ca subbass in incinta inchisa tre sa aiba Xmax mareavantaje fata de bass reflex ar fi faptul ca sunt mai uzos de proiectat toleranta buna la erosri de proiectare sau constructie

Link spre comentariu

:roll: :roll: din cate stiam eu incinta inchisa are o eficienta mai scazuta decat cea bass reflex limita inferioara a benzii este mai ridicata decat la bassreflex si din contra difuzoarele care sa merga bine ca subbass in incinta inchisa tre sa aiba Xmax mareavantaje fata de bass reflex ar fi faptul ca sunt mai uzos de proiectat toleranta buna la erosri de proiectare sau constructie

Da .. ai dreptate dar raspunsul tranzitoriu este cu mult mai bun decat incinta bass reflex
Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

pai mi-a zis unu` ca sunt dif cu bass reflex nu incinta cu bass reflex asta stiu ce inseamna( caracasa dispune de o supapa sau mai multe pe unde iese aerul) si imi spunea ca membrana dif cu "bass reflex" face oscilatii mai mult in interiorul incintei creand ma mult aer dislocat si cica scoate mai mult bass

Link spre comentariu

:lol: Te-o mintit...incintele se numesc bass-reflex..bineinteles exista difuri pt bas reflex si difuri pt incinte inchise...totul e sa faci cutia potrivita pt difuzorul care il ai

Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

aha... cred ca ai dreptate da spune-mi te rog ce rol are aerisirea aceea din spatele magnetului ca numai dif mari au asa ceva?aeriseste bobina??????????

Link spre comentariu

nu aeriseste ci RACESTE BOBINA :wink: adica la puteri mari se va incalzi foarte TARE si are nevoie de racire....ca altfel ar urca temperatura aia foarte MULT !!!

Link spre comentariu

O alta diferenta e ca boxele bass-reflex solicita mai mult amplificatorul pentru ca mai au inca o frecventa de rezonanta in jurul careia faza dintre tensiune si curent e mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări