Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie meteo(PIC18F452)

Vizitator alinpion

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gerula

1

• kit

1

In calculul pentru R12/R11 trebuie cunoscuta, zic eu, capacitatea senzorului. Ala care este intre pinii 1-3 din conector. Ce fel de sensor?

Mai multe informatii despre ne555 sunt la http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/555/555.html.

De acolo am tras eu concluzia ca ne555 lucreaza ca multivibrator astabil. tot de acolo, rezulta perioada de crestere/cadere a semnalului:

t1 = .693(R1+R2)C

t2 = .693 x R2 x C

frecventa de oscilatie: f = 1/(.693 x C x (R1 + 2 x R2)), iar semnalul de iesire va fi obtinut pe pinul 3.

(nu mi-am batut prea tare capul cu asta, copy/paste :nas: )

Apoi, R7 ar putea fi o rezistenta de limitare a curentului de intrare in RA1, cuplata cu C3 pentru filtrarea parazitilor. Din cate imi pare, RA1 nu este folosit ca intrare analogica, ci digitala (asta daca-i intrare si nu iesire).

Asa am crezut initial. Am cautat MPX4115 si am aflat ca este un traductor de presiune analogic. Dar e o chestie aici: Pinul 4 este iesirea, Pinul 1 este NC. Rezulta ca RA1 este sigur o intrare analogica. Asa ca in conversia presiunii va trebui sa tii cont de caderea de tensiune de pe R7. Naspa.

Bafta!

ps. te doare parul numai cand te uiti la schema, asa ca nu pot sa ma abtin sa nu ma gandesc la cod... :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

C1, C2 sunt filtraj pe tensiune de alimetare/stabilizata. Avand in vedere ca condesatorii electrolitici nu lucreaza la frecvente prea mari, se folosesc si unii ceramici pt variiatii de frecv. mare.D1,D2 sunt puse acolo pentru ca impulsul electric sa treaca doar de la micro controller PIC la cele 2 integrate si nu invers de la unul spre celelat sau spre PIc sau spre tranzistor.De unde vine 0.6 ala ?Pai este simplu. Vezi si tu in cat timp se incarca o un condesator printr-o rezistenta pentru ca asta este de fapt.Sa zicem ca avem:(+V)----R------C----(GND)In acest caz tensiunea "de alimetare" esteV=Vr+Vc (tens pe rez +tens pe cond)V=iR+1/C Integrala(i*dt)Derivand in functie de timp:V=i'R+1/C*i,.......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări