Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma GSM comandata de PC!

Vizitator antonio1

Postări Recomandate

Vizitator antonio1

Baieti m-am gandit la ceva interesant. Orice tip de alarma detectata de PC-ul meu sa fie transmisa telefonului mobil care e conectat permanent la el prin portul COM1 de exemplu si sa apeleze cu ajutorul tastelor de urgenta del a 0 la 9 un numar specificat functie de alarma detectata. Foarte interesant sa fi sunat stiind ce se petrece in casa ta, sau mai placut pe acelasi numar trimite diferite mesaje in functie de alarma. Problema este ce soft imi permite comandarea telefonului functie de alarma detectata. Are careva vreo idee? Ce ziceti nu dezvoltam ideea in ceva foarte util?Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

5

• bobtech

3

• cristianp

1

S-a realizat de nenumarate ori, dar pe baza de SMS-uri, pare a fi mai practic (in loc sa suni doar primesti un mesaj concret). Si in general GSM-urile nu sunt conectate la PC, ci la microcontrollere, dar modificarile pentru a rula pe PC sunt triviale.

Link spre comentariu

stiu si eu mai toate link-urile care se gasesc pe net despre asest subiect :)speram ca a facut cineva ceva concret pe pic ca sa-l pot testa rapid. intr-un final o sa scriu si eu propriul cod cand o sa am timp.

Link spre comentariu
Vizitator antonio1

E buna ideea cu microcontrollerul, dar e mai practica si mai utila ideea cu PC-ul, vreau sa conectez si camere web pe PC cu diferite alarme, astaq mi-ar cere cunostinte multe pentru a programa un microcontroller...O sa incerc pentru moment gnokii...Are cineva practic facut asa ceva? Ce soft si hard utilizeaza?Merrci

Link spre comentariu
Vizitator berti

Daca nu vrei sa-ti trimita SMS, ci doar beep, atunci nu mai ai nevoie de PIC... pur si simplu pui un optocuplor si un releu (sau mai multe)pe portul paralel, releul il conectezi la tasta dorita de pe telefonul mobil. Faci un soft simplu 3-4 linii in Qbasic, iar la Motion detection din softu camerelor pui sa ruleze softul respectiv in cazul in care se decteza ceva miscare. Daca vrei ceva mai complicat, iti recomand sa incerci sa nu folosesti PC-ul, e un sistem mult prea vulnerabil.(erori, caderi de tensiune, restartari... si toate belele aferente windows-ului)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator antonio1

Nu am reusit inca sa pun in practica alarma propusa de mine, desi m-am decis ca ar fi minunat sa o proiectez cu un pic16F84 pentru ca dispun de el deja si e mai simplu. Daca poate cineva sa ma ajute cu vreo idee ar fi minunat, program soft, montaj. Partea de telefon, nu am auzit inca sa existe un telefon mobil care sa fie conectat la priza fara sa aibe acumulator si sa mearga neintrerupt, am nevoie pentru ca alarma sa fie permanent activa. Partea de conectari dintre telefon si detectorul de alarme cu microcontrollerul PIC 16F84 pare a fi mai simpla. Vreau sa pun acest proiect in practica cat de repede posibil si sa va tin si pe voi la curent cu ce o sa iasa.

Link spre comentariu
Vizitator florin_o

Poti folosi foarte usor un tel mobil Ericsson.E usor sa il controlezi( poti face cu ajutorul comenzilor AT cam ce ii faci din butoane).Trebuie sa ai putin grija la codificarea/decodificarea SMS-urilor( cauta cate ceva despre PDU ).Iar in privina uc ales...pentru o aplicati putin mai pretentioasa nu cred ca iti este suficienti 1k flash.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări